След атентата срещу главния прокурор Иван Гешев семейството му е

...
След атентата срещу главния прокурор Иван Гешев семейството му е
Коментари Харесай

Само в Lupa.bg: Иван Гешев крие семейството си в Израел?

След атентата против основния прокурор Иван Гешев фамилията му е изведено в Израел, с цел да бъде предпазено, допуснаха пред Lupa.bg специалисти по сигурността. Обвинител №1 изясни на висок глас, че жена му и децата му се намират в „ другарска страна под протекцията на другарска прокуратура ”. Никой обаче не обърна внимание на неговите думи.

Иван Гешев от години е в тясно сътрудничество със свои сътрудници в Израел. Затова у нас е подкрепян от еврейските организации. Посещението му в Съединени американски щати при започване на май също бе по тази линия. Той бе поканен от Михаел Лауфер, ръководител на Борда на шефовете на Американското ционистко придвижване.

„ Визитата е в резултат на дейната и безапелационна позиция на Иван Гешев и ръководената от него институция за противодействие на закононарушенията от ненавист, въздържане на проявленията на езика на омразата и пресичането на всеки опит за антидемократични прояви, поставящи под опасност сигурността и свободата на изложение на всеки български жител ”, се споделя в прессъобщение на прокуратурата до медиите.

В края на март Гешев бе на работно посещаване в Израел. Той бе съпроводен от Цветомир Йосифов, завеждащият отдел " Международен " при Върховна касационна прокуратура и Ясен Тодоров, заместник-директорът на Национална следствена работа.

Визитата бе по покана на Федерацията на ционистите в България, член на Международната ционистка организация. Главният прокурор беседва тогава с Роберт Сингер, ръководител на Центъра за израелско въздействие и член на управлението на Движението за противопоставяне на антисемитизма „ по отношение на водещия принос на прокуратурата по недопускане провеждането на така наречен " Луковмарш " в българската столица ”.

След опита за атентат против Гешев военачалник от спецзвеното по контратероризъм на израелската полиция, известно като Yamam, се произнесе за гърмежа. Официално спецът е бил у нас не по покана на основния прокурор, а във връзка със 75-та годишнина от основаването на Израел, настояват магистрати.

  " Според мнението на генерала от Yamam е употребен за атентата някакъв тип гърмеж за военни цели, изстрелва осколки с огромна скорост и огромен шокиращ резултат ", изясни Ясен Тодоров, чиято оставка бе поискана от неговия началник Борислав Сарафов поради разглясяване на информация, обвързвана с случая.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР