След атаката на Путин срещу Украйна в Германия зачестиха случаите

...
След атаката на Путин срещу Украйна в Германия зачестиха случаите
Коментари Харесай

Заради войната на Путин в Украйна? Подпалиха международно училище в Берлин СНИМКИ

След офанзивата на Путин против Украйна в Германия зачестиха случаите на сляпа ненавист към руснаците. Ярък образец за това е нападението против учебно заведение в Берлин.

В петък към 03:20 часа незнаен подпали частното интернационално учебно заведение " Ломоносов " в Берлин-Марзан. Училището предизвиква интеграцията на фамилии с деца от някогашния Съюз на съветските социалистически републики. Нарушителят е записан от няколко камери за наблюдаване, когато е запалил входната част на физкултурния салон на учебното заведение. Според известия в медиите нападателят е употребявал коктейли Молотов.



„ Ние сме шокирани и безмълвни от един подобен акт, ориентиран против деца, против детската фитнес зала “, показа учебният координатор Александър От. В учебното заведение се образоват деца от 20 разнообразни националности: германци, руснаци, украинци, също деца от Беларус и Балтийските страни и други



За благополучие никой не е потърпевш. Държавна сигурност проверява. От полицията оповестиха, че ревизират дали този случай има връзка с войната в Украйна.

Две седмици след съветската офанзива против Украйна берлинската полиция записва към 100 закононарушения, като обиди и графити, свързани с войната. Повечето от закононарушенията са с антируски темперамент. По-малък брой закононарушения са ориентирани против Украйна. Все още няма регистрирани прояви на принуждение. Това заяви представител на полицията в немския град.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР