След арестите вчера на приближени до бизнесмена Васил Божков, днес

...
След арестите вчера на приближени до бизнесмена Васил Божков, днес
Коментари Харесай

След арестите на приближени до Божков: Открити са снимки и лична информация за магистрати

След арестите през вчерашния ден на доближени до предприемача Васил Божков, през днешния ден от прокуратурата разкриха, че са разкрили персонална информация и фотоси на магистрати по време на спецакцията.

В дома на на Славчо Марков, отговарящ за защитата на Божков, в столичния квартал „ Симеоново “ са открити папки със фотоси и персонални данни на магистрати, членове на техните фамилии, както и фотография на върховен чиновник в Министерство на вътрешните работи. От държавното обвиняване показват, че откритата информация е за магистрати, ангажирани с следствията против хазартния необут, на който са повдигнати 18 обвинявания.
Трима задържани при спецакция, обвързвана с следствието на Васил Божков (ОБЗОР) Спецпрокуратурата не прецизира към този момент ще повдигне ли обвиняване на арестуваните
Сред документите е имало домашни адреси и употребени телефонни номера, както и подробна информация за членовете на техните фамилии, в това число и за малолетни, и малолетни лица.

Според прокуратурата са открити инструкции за снимане на магистрат, както и за следене на член на неговото семейство. Припомняме, че на 25 юни предприемачът, укриващ се в Дубай, популяризира фотоси на наблюдаващия прокурор по делата му Ангел Кънев, по какъв начин напуща постройката на Националната организация по приходите. Вчера излезе информация, че точно Марков е направил фрагментите.

Снимка: Специализирана прокуратура

В „ Симеоново " прокуратурата са попаднали и на разпечатани изявления с идентично наличие. Обвинението прецизира, че те са били за разпоредена от министъра на финансите инспекция на сдруженията, с предмет на активност хазарт. Публикациите са били от шест осведомителни уеб страницата – „ Дневник ", „ Frognews ", „ Гласове ", „ Topnovini ", „ Press TV ", „ Liberta ".

Снимка: Специализирана прокуратура

„ Открито и конфискувано е неподписано копие от разпореждане от прокурор при Софийска районна прокуратура от 2018 година за отвод от формиране на досъдебно произвеждане. Преписката е била формирана по съобщение от Министерство на стопанска система, съдържащ данни за осъществени закононарушения, свързани със корист с европейски средства. В хода на инспекцията са били разпитани чиновници на Министерство на стопанската система, а също по този начин и Лиляна Деянова, в качеството ѝ на шеф на комерсиално сдружение, Ася Йочева, в качеството ѝ на представляващ комерсиално сдружение, Александър Ангелов, в качеството му на шеф и съучастник в комерсиално сдружение. По мотив откритото копие е разпоредена незабавна инспекция за случая “, написа в известието на прокуратурата.

Прокуратурата добавя, че при претърсването на различен адрес в столицата, употребен от охранителна компания, са конфискувани документи, относими към предмета на доказване на делото, компютърни конфигурации, както и огромна сума пари с неуточнен генезис.
Спецакция в столицата: Арестуваха някогашен чиновник на Министерство на вътрешните работи, доближен до Божков Претърсват се адреси в София и Сандански
В жилище в гр. Сандански е открито високорисково наркотично вещество, разграничено на дози.

След вчерашната спецакция, с изключение на на Марков, ще бъдат повдигнати обвинявания и на още едно лице за присъединяване в проведената незаконна група с началник Васил Божков. Двамата са арестувани за 72 ч. Утре Специализирана прокуратура ще изиска от съда взимане на мярка за неотклонение „ Задържане под стража " за всеки от тях.

Относно изказванието на Васил Божков, че представители на прокуратурата са подхвърлили доказателства по време на спецакцията, от държавното обвиняване дадоха отговор по този начин: „ До внасянето на обвинителен акт против същия и членове на проведените незаконни групи по съответните досъдебни производства, Прокуратурата на Република България прекратява всевъзможни мнения по изказвания, направени от лица, привлечени в качеството им на обвинени “.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР