След ареста на тримата сирийци съпричастни с трагедията в Бургас,

...
След ареста на тримата сирийци съпричастни с трагедията в Бургас,
Коментари Харесай

Кой е Абдулах Шерефли - соченият за мозъка в схемата с трафика на мигранти у нас?

След ареста на тримата сирийци съпричастни с нещастието в Бургас, при която починаха двама служители на реда на 25 август породиха доста въпроси останали без отговор досега.

Българска национална телевизия ревизира каква е ролята на посочения от прокуратурата за водещ в схемата за трафик на мигранти 49-годишен Абдулах Шерефли.

Според прокуратурата " мозъкът " на схемата за трафика на мигранти е 49-годишният Абдулах, който има положителни механически знания и лична компания. Държавното обвиняване счита още, че " той е обезпечил финансирането, той самият е закупил злощастния рейс, той го е дал в ръцете на лидера ".

Има ли каналджии в бежанския център в Харманли

Проучване на Българска национална телевизия откри, че Абдулах в действителност живее от години в България. Има записана компания, само че финансовото му положение не е положително. Допреди две години е работил в София, само че изгубил работата си и се преместил със фамилията да живее в Стара Загора. На остарелия адрес, на който е бил регистриран Абдулах, обявиха че не го познават:

" Аз работя 22 години тук, в тази автокъща и до момента не съм виждал подобен човек, нито съм чувал за подобен човек ", споделя Антон Пиперков.

Според юриста на Абдулах Недялка Маркова, той не е забъркан в трафика на хора. Бил е помолен от негов другар, който желал да купи рейса, да прегледа техническото му положение. Арестуван е в дома си в Стара Загора два дни след нещастието. В жилището сега са единствено жена му и децата.

Българска национална телевизия: От какъв брой време са тук?
Съсед: Не знам от две години.

Българска национална телевизия: Говорят ли български?
- Ами за родителите не знам какъв брой приказват български, децата - сигурно знам.

В града фамилията е наело жилище чартърен. От фондация " Мисия Криле ", която работи с бежанци в страната оповестиха, че отдавна подкрепят фамилията, като заплащат наема за жилището, в което са настанени. Осигуряват и хранителни пакети за Абдулах, жена му и четирите им деца.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР