След аплодисментите на публиката в Болшой театър Софийската опера предлага

...
След аплодисментите на публиката в Болшой театър Софийската опера предлага
Коментари Харесай

Операта Аида с три великолепни състава

След аплодисментите на публиката в Болшой спектакъл Софийската опера предлага на своята аудитория към този момент в София същинско музикално угощение с три състава в една от най-обичаните опери на маестро Джузепе Верди "Аида " на 8, 9 и 10 юни.
Диригент и на трите спектакъла е гост-диригентът Джордано Белинкампи. В първия на 8 юни в ролята на Аида гостува Цветелина Василева, сопраното, което, в случай че желаеме да чуем, би трябвало да попътуваме към огромните международни подиуми. В ролята на Рамфис е Гиорги Киров, също посетител.
Във втория театър на 9 юни в облика на Аида е Радостина Николаева, която бе определена за премиерата на постановката през 2013 година, неин сътрудник в ролята на Радамес е Мартин Илиев. Двама актьори, които също гостуват на непознати подиуми, а у нас помним внушението им от Вагнер на софийска сцена и от доста други спектакли.
На третия на 10 юни в ролята на Радамес гостува Камен Чанев, тенорът, който изгря на родна сцена в незабравимата режисура на маестро Карталов на операта "Севилският бръснар ". Петър Бучков, Гергана Русекова Баясгалан Дашням и други познати актьори ще завършат този маратон с обичаната Вердиева опера.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР