След акт на Министерския съвет военнослужещи да могат се включат

...
След акт на Министерския съвет военнослужещи да могат се включат
Коментари Харесай

Парламентът позволи военните да излязат по улиците

След акт на Министерския съвет военнослужещи да могат се включат в дейностите по " използване на противоепидемиологични ограничения и рестриктивните мерки на територията на страната " при изключителното състояние, което беше наложено предходната седмица, с цел да се ограничи разпространяването на ковид. Това планува към този момент признат на второ четене текст от закона за изключителното състояние.

Такава опция не беше планувана в първичния законопроект, само че на безредно съвещание на правната комисия, траяло над 8 часа, ГЕРБ предложи включване на армията в изключителното състояние.

Ако бъде признат акт от държавното управление, военните ще могат да употребяват физическа мощ и помощни средства, " единствено когато това в безусловно належащо ", гласи дефинитивно признатият в пленарната зала текст от закона. Освен това ще могат да ревизират документи за идентичност, да лимитират напредването на хора и коли на контролно-пропускателни пунктове. Текстът, който беше препоръчан от Димитър Лазаров, разрешава още военни да " лимитират напредването " на хора, нарушили карантината, до идването на полиция.

Всяване на суматоха или ограничение на към този момент дадени пълномощия

Против тези текстове бяха единствено от Българска социалистическа партия. Социалистът Иван Иванов напомни, че предходната седмица Народното събрание е оповестил изключително, а не военно състояние.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР