След 89 дълги дни без футбол у нас, елитът се

...
След 89 дълги дни без футбол у нас, елитът се
Коментари Харесай

Пълна промяна или не съвсем?

След 89 дълги дни без футбол у нас, елитът се завръща този петък с огромното дерби сред Левски и Лудогорец.

Заради продължителната липса на подготвителен развой и футбол се стигна до раздялата с много футболисти в обособените клубове.

Общо 34 играчи останаха без тим по време на изключителното състояние, а 10 от 14-те тима прибегнаха до сходна стъпка.
 Играчите на Етър се отхвърлиха от една заплата, с цел да спасят клуба
Играчите на Етър се отхвърлиха от една заплата, с цел да спасят клуба

Финансовата обстановка при " болярите " е сериозна

Сигурният изпадащ Витоша на собствен ред освободи шестима от най-опитните в тима. Близнаците Веселин и Йордан Миневи, Георги Сърмов и Апостол Попов към този момент не са част от " Тигрите ", макар че бяха привлечени през зимата. Лъчезар Котев мина в Арда, а договорът на Станислав Маламов изтече през вчерашния ден.

Четирима футболисти напуснаха и ЦСКА откакто управлението взе решение да облекчи бюджета на клуба. Така наставникът Милош Крушчич ще довърши сезона без чужденците Вив-Соломон Отабор, Денис Давидов, Раул Албентоса и Върнан Анита. За сметка на това заплатите на " алените " бяха непокътнати.
 Димитър Илиев: Шансовете на Локомотив (Пд) за продобиване на Купата са 25%
Димитър Илиев: Шансовете на Локомотив (Пд) за продобиване на Купата са 25%

" На полуфинала сме четири доста мощни тима "

Левски пък се раздели единствено с един състезател. Бранителят Нуно Рейш към този момент не е част от " сините ", а към този момент столичният гранд съумява да задържи останалите си футболисти, макар неразбираемото бъдеще и закъснелите месечни хонорари, които са с 50% надолу.

Дори водачът Лудогорец изненадващо разгласи, че приключва контракта на Джоди Лукоки, за който турски грандове питаха месеци по-рано.

На " Лаута " борещият се за място на финала за Купата на България Локомотив (Пловдив) се разбра с Мустафа Абдулахи, Уирис Густаво и Мирза Хасанбегович да се разделят.
 Още един от главните футболисти на Лудогорец подписа нов контракт?
Още един от главните футболисти на Лудогорец подписа нов контракт?

Ренан парафира до лятото на 2022 година, твърди " 24 часа "

В другата част на града Ботев (Пловдив) възнамерява да завърши връзките си с Фабио Бурбано и Джонатан Перейра, само че към този момент публично удостоверение няма.

В Берое наставникът Димитър Димитров облекчи съществено бюджета на клуба, откакто уточни вратата на Ян Меледже, Виктор Генев, Милен Желев и Пиер Фонкю. От клуба си потегля и Мартин Камбуров, само че огромната разлъка с него ще е след края на сезона.

Етър, борещ се за своето финансово оцеляване, остана без двама някогашни национали на България. Футболист №1 за 2013 година Иван Иванов постави завършек на кариерата си, а Александър Дюлгеров си потегли и се чака да укрепи в скоро време Пирин (Благоевград).
 Снимка 479695
Източник:

На собствен ред Царско село махна само вратаря Мартин Димитров, само че в паузата багажът си стегна и треньорът Никола Спасов, който бе сменен от Любослав Пенев.

Единствено Черно море, Славия, Дунав и Ботев (Враца) резервираха съставите си отпреди паузата.

Всичко това предвещава освен подмладяване на тимовете от елита, само че и увеличение на броя на българските играчи, за сметка на чужденците.
 Спортният шеф на ЦСКА 1948: Всеки ден си приказвам с Мартин Камбуров
Спортният шеф на ЦСКА 1948: Всеки ден си приказвам с Мартин Камбуров

" Това обаче не значи, че ще подпише с ЦСКА 1948 "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР