След 86 години без подходяща инфраструктура - спортна зала и

...
След 86 години без подходяща инфраструктура - спортна зала и
Коментари Харесай

Зико откри новите придобивки на СУ „Любен Каравелов“, обеща помощ за поддръжката им

След 86 години без подобаваща инфраструктура - спортна зала и басейн публично посрещат учениците на СУ „ Любен Каравелов “ в Пловдив. Училището се радва и на освежен втори корпус, който е подготвен да обслужва изкуствата, които децата учат в специалностите с музикалния профил. След ремонта двете здания на бул. “Шести септември” и ул. “Марагидик” получиха нов образ за обща стойност над 5 млн. лв..

Кметът Здравко Димитров, който присъстваше на откриването, гордо съобщи, че това към този момент е едно от най-модерните учебни заведения за цялата страна.

„ В този салон имаше трафопост в средата, по тази причина се и забавихме, трябваше да го преместим. Помислено е за всичко, дано децата го употребяват с наслада, само че и да го пазят за тези след тях “, разяснява Зико.

Голяма наслада за директорката на учебното заведение Славка Щерева е големият плувен басейн, отговарящ на всички съвременни условия. Той обаче ще коства доста пари, които сигурно ще надвишават бюджета на просветителната институция.

„ Знам какво ще кажете, парите за поддръжка няма да стигат. Но ние се надяваме на поддръжка от страна на Общината, без това да тежи на бюджета ѝ “, съобщи Щерева.

„ Длъжни сме да им оказваме помощ. Няма по какъв начин учебното заведение да се оправя изцяло единствено. Още повече, че има 5-годишен гратисен интервал, в който няма по какъв начин да се събират такси от свободни консуматори, когато няма образователни занятия. Ще измислим по какъв начин да го създадем, само че в бюджета ще бъдат планувани финанси за това “, съобщи кметът Здравко Димитров.

Залата е многофункционална, в нея може да се упражняват волейбол, баскетбол, футзал и хандбал. Снабдена е с съвременно електронно табло, а при потребност може да действа и като Концертна зала, защото има построена и сцена. Местата за фенове за спортни срещи и концерти са 238. Басейна е с 4 коридора, дълъг е 25 и е необятен 12,5 метра, описа още Щерева.

Залата и басейнът, както и ремонтът на главната и помощната постройка на СУ „ Любен Каравелов “ са изпълнени по план „ Образователна инфраструктура – създаване и възобновяване на учебни заведения, детски градини и ясли в град Пловдив “ на Оперативна стратегия „ Региони в напредък “. Стойността на залата и басейна, дружно с построената топла връзка със постройката, е общо 2 885 415 лв. с Данък добавена стойност.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР