След 8 вълнуващи спирки по цялото земно кълбо, където най-добрите

...
След 8 вълнуващи спирки по цялото земно кълбо, където най-добрите
Коментари Харесай

Финалното състезание от световните серии Red Bull Cliff Diving за първи път в Дубай и за първи път след залез слънце

След 8 вълнуващи спирки по цялото земно кълбо, където най-хубавите височинни скачачи се състезаваха от чисти и  изпълнени с живот скали, последният кръг от Световните серии занапред ще направи своят дебют в Дубай. Това ще е първото събитие в историята на надпреварите, което ще се състои след залез слънце. Емблематичните за града небостъргачи и високи здания, в това число и най-високата в света, Burj Khalifa, дава замайващ декор, на който най-хубавите височинни скачачи в света ще се състезават от платформа с височина 28 метра в трагичен край. Официалното коронясване на първенците за 2016 ще се състои през днешния ден, 28-ми октомври, в среднощ локално време.

 Helena Merten, Australia and Orlando Duque, Colombia 

Докато при дамите всичко зависи от последните скокове за сезона, англичанинът Гари Хънт си подсигури рекордната 6-та купа в своята кариера още в предпоследната спирка в Япония. Сезонът на 2017 ни предложи петима разнообразни спечелили в обособените надпревари, повече от по всяко време било преди. подредбата за 2017 ще узнаем на осветения по специфичен метод край в петък вечерта.

Трето място от японските скали в Ширахама беше задоволително за „ брилянтния британец “ Хънт да направи вторият „ head трик “ в Световните серии, откакто господства от 2010 до 2012 и от 2014 до 2016. Годините, в които печели всяко едно съревнование обаче наподобява са към своя край, откакто в 8 спирки този сезон станахме очевидци на 5-тима спечелили, в това число две нови лица на върха, ветеранът Михал Навратил (Чехия) и новобранецът от Мексико Сержо Гузман.

Още един млад мексиканец, Джонатан Паредес, прочут с лекотата с която извършва скоковете си, несъмнено желае да резервира второто място и по този начин да усъвършенства резултата си от 2015. Веднага след него е Навратил, който се бори за следващо 3-то място след същото от 2011. Единствено топ 5 от 2016 автоматизирано се класират за Световните серии идващия сезон. Останалите непрекъснати 5 места за сезона ще бъдат решени съгласно класирането след 11 събития, в това число и Световната купа на МФП и Marmeeting.

В Световните серии за дами Red Bull Cliff Diving, ще забележим двукратната шампионка Рашел Симпсън от Съединени американски щати, която сега заема 7-мо място в цялостното класиране ще би трябвало да се бори за ре-квалификация за 2017. Борбата продължава сред изненадващата новобранка от Австралия, Рианън Ифланд, която продължи победната си серия и с победа в Япония, и канадката Лисан Ричард, за която 2016 е първи цялостен сезон също.

Събитието ще се излъчва на ЖИВО онлайн довечера, 28.10.2016, от 20:50ч българско време на  и на.

 Helena Merten, Australia and Orlando Duque, Colombia 

 Lusanne Richard, Canada

 Ginger Huber, USA

 Rhiannan Iffland, Australia

 Alessandro De Rose, Italy

 Rhiannan Iffland, Australia

 Orlando Duque, Colombia

 Kyle Mitrione, USA

 Helena Merten, Australia and Orlando Duque, Colombia

 Helena Merten, Australia and Orlando Duque, Colombia

Снимки: Romina Amato, Red Bull Content Pool

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР