След 7 месеца, НАСА отново успя да се свърже с

...
След 7 месеца, НАСА отново успя да се свърже с
Коментари Харесай

След 7 месеца, НАСА отново успя да се свърже с Вояджър 2

След 7 месеца, НАСА още веднъж съумя да се свърже с Вояджър 2 …Космическата организация съумя да се свърже с далечната сонда с помощта на надстройка на устройство на Deep Space Network (HiddenTruth.site).

 След 43 години в Космоса и двете сонди на Вояджър към момента работят
След 43 години в Космоса и двете сонди на Вояджър към момента работятПонастоящем, ситуиран на 11,6 милиарда благи от Земята, Вояджър 2 (Voyager 2) към този момент е толкоз надалеч, че изпращането и приемането на известия до и от галактическия уред изисква доста характерен хардуер.На Земята има единствено една радио антена, способна да изпраща команди към сондата. Това е Deep Space Station 43 в Канбера, Австралия (Canberra, Australia).Тя е част от мрежата на НАСА Deep Space network – група от радиоантени, ситуирани по целия свят, които са предопределени за  свързване с галактически апарати оттатък Луната.През последните седем месеца, тази голяма 70-метрова радио антена беше офлайн за ремонти и надстройки, което значи, че НАСА на процедура не е била в контакт с Вояджър 2 през това време.
Сега обаче, когато устройството се върна в онлайн режим, галактическата организация съумя сполучливо да изпрати серия от команди на галактическия уред и получи отговор за удостоверение.Четете още: Илон Мъск: Звезден транспортен съд ще е на Марс до 2024 г.Филип Болдуин (Philip Baldwin), действен управител на Програмата на НАСА за галактически връзки и навигация (SCaN), споделя:„ Антената DSS43 е тясно профилирана система. Има единствено две други сходни антени в света, тъй че стартирането на антената за една година не е идеална обстановка за Вояджър и за доста други задачи на НАСА.Агенцията взе решение да извърши тези усъвършенствания, с цел да подсигурява, че антената може да продължи да се употребява за сегашни и бъдещи задачи. За антена, която е на съвсем 50 години, е по-добре да бъде дейна, в сравнение с реактивна с сериозна поддръжка. ”Стартирали през 1977 година, както Вояджър 1, по този начин и Вояджър 2 са пътували по-далеч от Земята от всеки различен неестествен обект в историята и остават изцяло експлоатационни, макар 40-годишното пътешестване в Космоса.Първоначалната им задача е да посетят четирите газови колоса, когато са в рядка планетарна настройка. Тя се случва един път на 175 години – опция, която НАСА не може да си разреши да пропусне.Фактът, че и двете сонди не престават да работят толкоз дълго, е незабравим.
Hidden truth
Източник: hiddentruth.site

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР