След 57 г. в Българската академия на науките (БАН) Националният

...
След 57 г. в Българската академия на науките (БАН) Националният
Коментари Харесай

НИМХ излиза от БАН с цялото си имущество на 1 януари 2019 г., бюджетът му - с 10% ръст

След 57 година в Българската академия на науките (БАН) Националният институт по метеорология и хидрология излиза от Академията с цялото си имущество и в цялостен състав. На 1 януари 2019 година Национален институт по метеорология и хидрология става независимо юридическо лице с бюджет в границите на бюджета на Министерството на образованието и науката (МОН).

Преобразуването е записано в преходните и заключителни разпореждания на плана на Закон за държавния бюджет за 2019 година, който Министерството на финансите разгласява през вчерашния ден за публично разискване.

Бюджетът на новата конструкция ще се ръководи от ръководителя на Национален институт по метеорология и хидрология, написа в плана. Размерът му за 2019 година ще бъде повишен с 10% по отношение на настоящия, обясни за OFFNewsминистърът на образованието Красимир Вълчев. " Бюджетът им ще е този, който са имали в границите на Българска академия на науките, повишен с общото нарастване на възнагражденията в обществения бранш – 10%. Оттам нататък дали ще им бъдат предоставени спомагателни средства в хода на осъществяването на бюджета е въпрос на благоприятни условия ", разяснява министър Вълчев.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР