След 51 изиграни мача, множество изненади, обрати, късни голове, дузпи,

...
След 51 изиграни мача, множество изненади, обрати, късни голове, дузпи,
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Сенегал - Алжир



След 51 изиграни мача, голям брой изненади, обрати, късни голове, дузпи, продължения и колоритни страсти по трибуните, футболът в Африка доближи своята кулминационна точка за 32-ри път!

Финалът на Купата на африканските народи е през днешния ден (19 юли). В него един против различен се изправят Сенегал и Алжир. Срещата може да гледате директно по RING от 22:00 ч.!

И двата отбора при започване на шампионата влизаха в сметките на експертите, само че не бяха изявени любимци. Те обаче демонстрираха здрави нерви и добра игра, която се увенча с присъединяване в най-важния мач.
Снимка: Reuters
Автогол в продължението на постоянното време прати " лъвовете " от Сенегал на втори край в историята. През 2002 година отборът загуби от Камерун в решителната среща. Днес обаче се надява да се оправи надалеч по-добре. Тунис беше противникът на възпитаниците на Алиу Сисе в полуфинала, а Дилън Брон несъмнено още проклина момента, когато докосна топката с глава и я прати в личната си врата.

Лошите вести за Сенегал преди финала са свързани с отсъствието на огромната звезда на отбора преди днешния мач - бранителя Калиду Кулибали. Той натрупа картони и няма да може да помогне на своите съотборници да зарадват милионите си фенове вкъщи.
Снимка: Reuters
В Алжир чертаят различен сюжет! Отборът от северноафриканската страна знае какво е да заключиш в личната си витрина най-ценния трофей на континента! Пред 1990 година " пустинните лисици " победиха пред родна аудитория. От тогава обаче те не са играли на край в шампионата.

Алжирците сякаш имат леко преимущество поради постоянното си показване в конкуренцията. Те са непобедени до в този момент, а в груповата фаза реализираха триумф с 1:0 точно над Сенегал.
29 години по-късно Алжир още веднъж е на край, Марез реши всичко в края "Пустинните лисици " победиха Нигерия с 2:1
В полуфинала воин за отбора стана капитанът Риад Марез, който в 95-ата минута на мача се разписа от директен свободен удар за успеха над Нигерия с 2:1.

Сенегал или Алжир? Кой ще победи? Гледайте довечера (19 юли) директно по RING от 22:00 ч.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР