След 50 или 100 години ще летим до Марс, ще

...
След 50 или 100 години ще летим до Марс, ще
Коментари Харесай

Футурологът д-р Мичио Каку направи сензационни прогнози за бъдещето, ето как ще изглежда то!

След 50 или 100 години ще летим до Марс, ще използваме сила от центъра на Земята, ще ни лекуват роботи и ще разберем тайната на живота. Всичко това звучи необикновено, само че е изцяло допустимо бъдеще за нашите деца и внуци.

Световноизвестният академик, футуролог и създател на бестселъри като “Физика на бъдещето” и “Физика на невъзможното” доктор Мичио Каку прави прогнози за бъдещето. Кога ще можем да управляваме машини с мисълта си или да изпращаме нашето схващане в Космоса да изследва други светове – това са единствено някои от въпросите, които изследва бележитият физик. Вижте някои от неговите прогнози:

Според доктор Мичио Каку ще се продават разнообразни елементи за човешкия организъм. Биотехнологичните достижения на човечеството даже и през днешния ден разрешават в лабораторни условия да се основават нови хрущяли, носове, уши, кръвоносни съдове, сърдечни клапи и други В бъдеще ще се основат условия, при които благодарение на подобаващ катализатор, стволови кафези от ДНК на пациенти ще стартират да порастват бързо и да се развъждат.

Учените към този момент са вградили в мозъка на неподвижен човек специфични чипове, с които той може да употребява компютър, да играе видео игри и да употребява уеб браузъри.

Правят се и сполучливи опити за основаването на роботи, които се управляват от пациентите със силата на мисълта.

Д-р Мичио Каку има вяра, че до 2030 година ще има и нов вид контактни лещи, които ще могат да се включват онлайн. Над прототипа на сходно устройство към този момент работи професор Бабак Парвиз от Университета във Вашингтон.



Източник: Дарик
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР