След 50-годишна кариера на модната сцена, дизайнерът Жан-Пол Готие се

...
След 50-годишна кариера на модната сцена, дизайнерът Жан-Пол Готие се
Коментари Харесай

Жан Пол Готие с последнo дефиле - slava.bg

След 50-годишна кариера на стилната сцена, дизайнерът Жан-Пол Готие се поклони пред ствоята аудитория за финален път, след необикновено шоу на Френската седмица на модата.

В петък, когато Готие разгласи, че ревюто в спектакъл "Шатле " ще е неговото последно, всички бяха сигурни, че няма по какъв начин той да не накара целия свят да го гледа. "Ще е огромно празненство ", даде обещание дизайнера във видео, оповестено в Twitter, предава Dnes.bg.

Жан-Пол Готие гради кариерата си върху непредвиденото. Неговото решение да употребява детайли от типичен дизайни като корсети и моряшки раета, коиго трансформира във висша мода, му носи прякора "enfant terrible " (трудно дете).

Обещанието му бе изпълнено - оркестър откри шоуто, Бой Джордж изпя Church of the Poison Mind, а на подиума Парис Джаксън направи своя фешън дебют. Заедно със звезди като Ирина Шейк и Бела Хадид, на сцената излязоха и Карън Елсън, Естел Лефебюр, както и доста други модели, получили своята популярност през 80-те и 90-те.

"Чувствам толкоз доста обич измежду всички тези модели, които пристигнаха и желаеха да вземат присъединяване в шоуто ми ", сподели Готие на репортерите зад кулисите, представен от CNN.

Разбира се, Готие не пропусна да изпрати и препратки към предходните си именити дизайни, като сутиена във формата на конус, който създава за турнето на Мадона Blonde Ambition.

50 години на стилната сцена са дълго време. Но по думите на Готие, етапа му на enfant terrible отдвна е отминала и към този момент е по-спокоен и спокоен.

"Висшата мода не е мъртва! ", споделя след шоуто си Готие, като че ли да удостовери, че с неговото отдръпване не идва края на висшата мода.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР