След 5-месечна принудителна пауза европейските клубни турнири по футбол бяха

...
След 5-месечна принудителна пауза европейските клубни турнири по футбол бяха
Коментари Харесай

"Манчестър Юн" - "Копенхаген" на 1/4-финал в ЛЕ

След 5-месечна насилствена пауза европейските клубни шампионати по футбол бяха обновени с реваншите от 1/8-финалите в Лига Европа. Втората по значителност континентална конкуренция беше прекратена по средата на втората елиминационна фаза през март поради взрива на болестта от ковид в цяла Европа.

Четири от осемте недоиграни дуела откриха своята развръзка през днешния ден. В ранните мачове своето класиране напред осигуриха " Копенхаген " и " Шахтьор " (Донецк), които завоюваха своите семейства с идентичен резултат - по 3:0 надлежно против " Истанбул Башакшехир " (общ резултат 3:1) и " Волфсбург " (5:1).

На ст. " Паркен " в датската столица домакините заличиха пасива си от първата среща още в 4-тата мин. с гол на Йонас Винд, който реализира и цялостния поврат против турския първенец с попадение от дузпа в 53-тата. Крайният резултат беше завършен от Расмус Фалк в 62-рата.

Куриозно, на Олимпийския стадион в Киев украинският първенец вкара и трите си гола след 89-ата мин. Два пъти във вратата на немския отбор топката прати някогашният нападател на ЦСКА Жуниор Мораеш (89, 90+3), а сред двете му попадения се разписа Манор Соломон (90+1).

Съперник на " Копенхаген " на 1/4-финалите ще бъде " Манчестър Юнайтед ". На процедура това беше предизвестено още през март, когато " алените дяволи " разгромиха ЛАСК (Линц) с 5:0 като посетители в Австрия. В протоколния реванш на ст. " Олд Трафорд " в Манчестър довечера пробен състав на британския гранд се наложи с 2:1, постигайки поврат с голове на Джеси Лингард (57) и Антони Марсиал (88) след откриващо попадение на Филип Визингер (55).

Другият късен дуел през днешния ден опълчи " Интер " и " Хетафе ", които трябваше да излъчат 1/4-финалист в един дуел на безпристрастен терен в Гелзенкирхен. Причината бе, че поради пандемията в Италия и Испания преди пет месеца не се изигра даже първият мач от съперничеството. На ст. " Фелтинс Арена " отборът от Милано надви с 2:0 с помощта на голове на Ромелу Лукаку (33) и Кристиан Ериксен (83). В 76-ата мин. капитанът на испанския тим Хорхе Молина пропусна да изравни резултата от дузпа, стреляйки около вратата.

Също в един мач ще бъде излъчен спечелилият в двойката " Севиля " - " Рома ", като решаващата среща е на следващия ден на ст. " Шауинсланд Райзен Арена " в Дуисбург. Останалите три 1/8-финала ще бъдат решени в реваншите сред " Уулвърхемптън " - " Олимпиакос " (1:1 в първия мач), " Байер " (Леверкузен) - " Рейнджърс " (3:1) и " Базел " - " Айнтрахт " (Франкфурт) (3:0), също в четвъртък.

Всички дуели от 1/4-финалите ще се играят в четири града в Германия - Кьолн, Дуисбург, Дюселдорф и Гелзенкирхен. Арена на финала на 21 август ще бъде ст. " Райн Енерги " в Кьолн.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР