След 5-годишна пауза футболистите на врачанския „Ботев“ отново ще играят

...
След 5-годишна пауза футболистите на врачанския „Ботев“ отново ще играят
Коментари Харесай

Исторически ден! „Ботев“/Враца/ победи „Монтана“ и се върна в Първа лига /снимки/

След 5-годишна пауза футболистите на врачанския „ Ботев “ още веднъж ще играят в елита на България. Днес момчетата на Сашо Ангелов победиха мъчно на стадион „ Христо Ботев “ гостите от Монтана с 2:1 и по този начин завоюваха Втора лига, което им дава право на промоция в Първа лига. Успехът е изцяло подобаващ, макар че гостите от „ Монтана “ дойдоха за дербито с запасите. Публиката на стадиона скандира името на обичания си тим, а на скамейката футболистите и треньорския щаб се прегръщат и плачат като дребни деца. Еуфорията е голяма!
Резултатът бе открит в 10-та минута, когато Иван Колев получи добър пас от Харизанов в пеналта и съумя да подаде към Петър Атанасов, който от няколко метра опъна мрежата за 1:0. В 71-та мин. Йордан Йорданов от въздуха наказа неточност в отбраната на „ Ботев “ и изравни за 1:1. 87-та минута обаче Деян Иванов със страховит удар с глава постави точка на разногласието.
За завръщането в елита на българския футбол би трябвало да бъдат поздравени освен футболистите и старши-треньорът Сашо Ангелов, само че и кмета на Враца Калин Каменов. Градоначалникът съумя да построи от нищото боеспособен тим, който макар някои неуверени мачове, съумя да разбие директните си съперници и по този начин да зарадва почитателите си.
Остава мистерия обаче къде ще играе мачовете си в елита „ Ботев “, защото стадионът във Враца не дава отговор на условията за осъществяване на дуели в Първа лига.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР