След 42 години чакане, стадионът в Русе отново ще бъде

...
След 42 години чакане, стадионът в Русе отново ще бъде
Коментари Харесай

Евротурнирите се завръщат в Русе след 42 години

След 42 години очакване, стадионът в Русе още веднъж ще бъде сцена на конфликт от футболните евротурнири. " Дунав " ще играе реванша от първия прелиминарен кръг на Лига Европа против " Иртиш " на лична територия, на обновеното оборудване в града.

Стадионът беше инспектиран в средата на месеца и получи утвърждението на УЕФА. Преди това обаче " драконите " ще би трябвало да пътуват до Казахстан, с цел да гостуват на водения от Димитър Димитров-Херо тим.

За последно " Дунав " семейства в евротурнирите на своя стадион през 1975 година Тогава русенци победиха италианския гранд " Рома " с 1:0 с гол на Тодор Иванов. В следствие българският тим отпада от шампионата за Купата на УЕФА, след загуба с 0:2 в Рим.

През април 2017 година " Дунав " изигра първия си мач от 1991 година насам на стадиона, откакто Българския футболен съюз също даде лиценз на оборудването.

Носителят на Купата на България " Ботев " Пловдив пък ще семейства на реванша против албанския " Партизани " в Бургас, защото базата на " канарчетата " в Коматево няма да получи лиценз.

" Левски " по традиция ще посрещне черногорския " Сутйеска " на стадион " Георги Аспарухов " в столицата.

Първите срещи са на 29 юни, а реваншите са на 6 юли.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР