След 4 разочарования във финали за Купата на България Локомотив

...
След 4 разочарования във финали за Купата на България Локомотив
Коментари Харесай

В сърцето на София Локомотив ликува с Купата след пловдивския финал

След 4 разочарования във финали за Купата на България Локомотив (Пловдив) най-сетне ликува с бленувания от куп тимове трофей. В историческия първи пловдивски край в историята на конкуренцията " смърфовете " смачкаха тактически Ботев и стигнаха до знакова победа с 1:0, прибавяйки за първи път Купата към своята витрина с титли (през 1983 година тимът печели Купата на руската армия).
Единственият гол падна в 73`, когато превъзходна акция сред Аралица и Ожболт приключи с хубав гол с пета на нападателя, който съвсем цялостен сезон беше запаса за " черно-белите ".
Големият воин за символичните посетители на стадион " Васил Левски " обаче беше Бруно Акрапович. Редовно подложеният на критика експерт надигра своя конкурент Николай Киров в тактически проект, като наситената му халфова линия тотално изолира Тодор Неделев от играта, а с това и най-голямата заплаха за вратата, защитавана от Мартин Луков.
За последно Локомотив беше играл край през 2012 година, изгубен от Лудогорец, до момента в който Ботев не съумя да стигне до своя 4-и трофей в конкуренцията. П одробности за мача Ботев - Локо Пловдив четете в Sportlive.bg .
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР