След 4 дни, в които БАБХ не бяха допуснати да

...
След 4 дни, в които БАБХ не бяха допуснати да
Коментари Харесай

Жандармерия върна реда на Капитан Андреево

След 4 дни, в които БАБХ не бяха позволени да обработват товари на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево ", чиновниците към този момент работят. Това оповестиха на брифинг от контролния пункт служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев и представители на организацията и Министерство на вътрешните работи.

На място има засилено наличие на полицията. " Жандармерията върна реда на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Кап. Андреево ", сподели министър Демерджиев.

В продължение на няколко дни прекосяването на камиони бе затруднено поради разногласието сред държавната организация и частната компания " Евролаб 2011 " по отношение на това кой би трябвало да реализира контрола върху внасяните артикули.

" Проблемът с камионите го заварихме още с встъпването ни в служба - от 2 август. То ескалира някъде към петък, само че в събота през нощта бе позволен. Камионите прекосяваха с известни усложнения ", съобщи министър Демерджиев.

На място има екипи на жандармерията с цел да поддържат публичния ред, защото пораждат спорове сред разнообразни чиновници на сдружения и държавната организация.

" Трафикът се възвърне след намесата на жандармерията. Подадени са десетки тъжби и от двете страни. Всяка от страните упреква другата в разнообразни противоправни дейности, в това число наличието на лица от частното сдружение, които заплашват физически чиновници на БАБХ ", посочи Демерджиев.

На място бе и шефът на БАБХ проф. Христо Даскалов, който съобщи, че според влязлата в действие негова заповед, товаро-разтоварните действия ще се правят само от БАБХ до крайното решение на съда. Първото решение на Върховен административен съд по проблема отсъжда " да бъдат прекъснати само неоснователни дейности на органи и длъжностни лица на БАБХ ", само че не взима отношение за дейностите на частната компания.

" Претенцията на частната компания е, че тя може да прави необятен периметър от действия, вкючително товаро-разтоварна активност. В решението на Върховен административен съд имаше записани неща, които ние трябваше да допълним. Беше пусната една заповед която дни беше обект на разискване, по този начин е да бъде оптимално правно издържана и чакахме, че компанията ще се съобрази с нея. За страдание, едно денонщие имаше по този начин да се каже несъобразявен със заповедт, до момента в който в последна сметка жандармерията не оказа помощ на нашите хора - чиновници на организацията, да поемат тези действия ", изясни той.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР