След 4 дни мобилизация и стачки в обществения транспорт французите

...
След 4 дни мобилизация и стачки в обществения транспорт французите
Коментари Харесай

Почти 70% от французите са против пенсионната реформа на Макрон

След 4 дни готовност и стачки в публичния превоз французите не трансформираха значително мнението си за протестното придвижване, като 68% от интервюираните обявиха, че поддържат дейностите, което е с една точка по-малко от първия ден на стачки и демонстрации.
Според анкетата на Харис Интерактив за RTL, поддръжката остава доста ясна при левицата (повече от 80 % от гласоподавателите на Жан-Люк Меленшон или Беноа Хамон поддържат движението), както и при крайната десница (82 % от гласоподавателите на Марин льо Пен).
Дори и измежду гласувалите в първия тур на президентските избори за Еманюел Макрон не са малко: 41% споделят, че поддържат мобилизацията (на равнище, което е идентично с това преди 5 дни).
При това болшинството от французите не оказват доверие на никой участник да направи по-добри оферти в границите на пенсионната промяна.
Профсъюзите обаче са най-предпочитаните от французите: (42% доверие (-2) против 32% за президента (+7); 30% за държавното управление (+5)) и 29% за представители на работодатели (+3).
Няколко дни преди речта на Едуард Филип, 13% от французите (+2) желаят държавното управление да резервира проекта за промени, какъвто е, 36% желаят леки промени (+3), 29% са за радикални промени в текста (-4) и 22 % желаят анулация (-1).
Заключението на това изследване на публичното мнение е, че редица французи са на същата позиция като преди първите дни на митингите против пенсионната промяна и наподобява не са трансформирали мнението си.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР