След 4-часов разпит в сградата на Военноокръжната прокуратура, президентският съветник

...
След 4-часов разпит в сградата на Военноокръжната прокуратура, президентският съветник
Коментари Харесай

Освободиха под гаранция съветникът на президента Илия Милшев

След 4-часов разпит в постройката на Военноокръжната прокуратура, президентският консултант по сигурността и защитата Илия Милушев беше освободен против парична гаранция от 20 хиляди лв.. Повдигнато му е обвиняване в подбуждане за осъществяване на длъжностно закононарушение за причиняване щета на ръководителя на Държавната организация " Разузнаване ", заяви bTV като цитира неговия юрист Атанаска Каракашева.

Милушев бе арестуван след прокурорска акция в президентството като се очакваше да му бъде повдигнато обвиняване за оповестяване на държавна загадка по отношение на открит в телефона му конфиденциален документ. Въпросният документ е повода и за отнемането на позволява му до класифицирана информация, разясни адвокатката на Илия Милушев. Тя цитира и основанието за отнемането на достъпа до секретна информация, които гласят: " реализиране на активност срещу националната сигурност, териториалната целокупност и суверенитета на страната или целяща насилствена смяна на конституционно открития ред. Ненадеждност поради обстоятелства и условия, които биха дали опция за изнудване на лицето. "

Заедно с Милушев при акцията през вчерашния ден беше арестуван и някогашен чиновник на Държавна организация „ Разузнаване “. Първоначално Милушев е разпитан като очевидец. След осъществена компютърно-техническа експертиза на конфискуван от него телефон, се открива, че в апарата има информация, касаеща Държавна организация “Технически интервенции ”. Доброволно е предал четири документа, които са били нерегламентирано изнесени от Държавна организация “Разузнаване ”, и в тях се съдържа държавна загадка. Милушев обяснил, че е намерил документите в служебната си каса в кабинета на постройката на Администрация на президента. За разпита през днешния ден, той бе доведен с белезници в прокуратурата и направи къс коментар, че се усеща съвършено.

Съпругата му Жени Милушева също бе пред прокуратурата. Тя показа, че преди няколко дни в дома им е имало обиск и счита, че протичащото се е " съшита с бели конци история " за дискредитиране на президента, тъй като " президентът ни не е безмълвен, не е дисциплиниран. Има идея, която доста други хора споделят и, надлежно, това ужасно доста изнервя властимащите сега. Нищо чудно да бъде повдигнато обвиняване, да го задържат, да желаят непрекъснат арест. Всичко мога да позволи. Докато Гешев е основен прокурор, всичко мога да позволи...За мен това е съшита с бели конци история, целяща най-много да урони престижа на президента Радев. Мъжът ми е заслужен българин, почтен. Не ми е давал в никакъв случай, през тези близо 35 години взаимен живот, мотив да се срамя от него ", съобщи Милушева.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР