След 35-годишна пауза българският кикбокс отново е на световния връх,

...
След 35-годишна пауза българският кикбокс отново е на световния връх,
Коментари Харесай

35 години по-късно България отново е на върха в световния кикбокс

След 35-годишна пауза българският кикбокс още веднъж е на международния връх, откакто завоюва общо 69 медала от Световното състезание за кадети в Италия.

Закономерно българският тим приключи преди всичко в класирането по медали, като общият брой на извоюваните трофеи беше 28.

В шампионата присъединяване взеха общо 1962 състезатели от 62 страни, а за наша голяма наслада двама българи бяха избрани за най-хубави и при момчетата, и при девойките, откакто се отличиха в стиловете на татами " лайт контакт ", " кик лайт контакт " и " пойнт файтинг ".



При девойките 16-годишната Калина Бояджиева сграбчи купите и в трите стила на девойки старша възраст в категория над 70 кг.

" Силно се надявах тази година да повторя достижението си от Европейското състезание през предходната година, когато още веднъж завоювах три трофеи. Успях даже да го надскоча с самостоятелната си премия. Беше съвършено показване. Тъй като аз играх последна, цялата зала скандираше " Българи юнаци " и просто нямаше по какъв начин да ги отчайвам. Знаех, че всичко, което върша е и за мен, и за България и съумях да се освободя от напрежението ", съобщи Бояджиева.



13-годишния Пламен Божилов от клуб " Радулов " пък сграбчи купите на " кик лайт контакт " и " пойнт файтинг ", а на " лайт контакт " остана със сребро.

" Всички срещи бяха сложни. Трябваше да играя против доста съперници. В трите стила бяха общо 61 ", показа младият играч и разкри по какъв начин съчетава спорта с ученето.

" Концентрацията е сложна като мислиш и за учебно заведение, и за спорт по едно и също време. Особено мъчно е, когато имаш да играеш по три срещи дневно ", добави Божилов.

Автор: Десислава Францова

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР