След 34-тия ден от антиправителствените протести в столицата кръстовището пред

...
След 34-тия ден от антиправителствените протести в столицата кръстовището пред
Коментари Харесай

Протестиращите в София отново блокираха кръстовището пред Ректората

След 34-тия ден от антиправителствените митинги в столицата кръстовището пред Ректората на Софийския университет още веднъж е блокирано. Палатковият лагер там беше възобновен и по този начин блокираните основни кръстовища в столицата още веднъж са три. Остават палатковите лагери и пред Министерския съвет, и на "Орлов мост ".

Преди два дни протестиращите подвигнаха блокадата Ректората и придвижването през основното кръстовище беше обновено. До новата обсада се стигна, откакто в тирада на вчерашния митинг адв. Николай Хаджигенов прикани за по-крайни дейности.

Хаджигенов заяви и че новината, която циркулира в обществените мрежи - за решението на уредниците на митинга да не се блокират кръстовища, а институции, е подправена. Но беше обявено, че следва обсада на Народното събрание в четвъртък, когато депутатите ще заседават изключително.

Заради затварянето на кръстовищата на Ректората на Софийския университет и на "Орлов мост " е променено придвижването на линиите на публичния превоз в региона. Центърът за градска подвижност прикани жителите на София да съобразят маршрутите си с този факт.

Ето и измененията:

- Автобусите от линии № 84, 184, 280 в посока Орлов мост въртят преди него и назад по маршрута.
- Автобусите от линии № 72, 76, 204, 304 и 604 са отклонени по бул. "Др. Цанков ", бул. "П.Яворов " и по маршрута в двете посоки.
- Автобусите от линия № 94 върти на ул. "Гурко " и назад по маршрута им.
- Тези от линия № 213 в посока "Младост " са отклонени по булевардите "Мадрид ", "Ситняково " и "Цариградско шосе " и по-късно по маршрутите им.
- Тролейбусите от линии 4, 5, 8 и 11 в посока Орлов мост въртят преди него и назад по маршрута им.
- Тези от линии № 1, 2, 5, 7 и 8 посока СУ "Кл.Охридски " въртят на кино "Одеон ", а линия 7 от "Люлин " към Сточна гара обръща на нея и назад.
- Тролейбусите от линии 1, 2, 4 и 11 въртят на ул. "Оборище " и бул. "В.Левски " и назад по маршрутите им.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР