След 31 години служба в системата на МВР, барета и

...
След 31 години служба в системата на МВР, барета и
Коментари Харесай

Барета от специалните служби стана свещеник

След 31 години работа в системата на Министерство на вътрешните работи, барета и специалист в спецотряда в битка с тероризма се обръща към Бог и става духовник.

Да служи – това е призванието на отец Богдан Арабаджиев, както е светското му име. От 18 години се е посветил на Бог, само че преди този момент е бил криминалист, специалист и барета в спецотряда за битка с тероризма.Попада в системата на Министерство на вътрешните работи, малко след службата в казармата. Родом от Лясковец първо е разпределен в школата в Търново.

„ В армията служех разузнаващ вредител. Те тогава се създаваха първите в тази дивизия под командването на Вършавски договор……Същност там ме сътвориха като човек, тъй като същина разузнавачът е човек, от който зависи живота на доста хора.

От начало постъпих като постови служител на реда, тъй като трябваше да мине прочут интервал от време, добре само че на 6-тия месец залових един рисков нарушител, разгласен за общодържавно търсене и тогава ме трансферираха в престъпния отдел като лидер на следово куче”, спомня си Богдан Арабаджиев.

И до през днешния ден си спомня редица съществени и рискови интервенции. Много пъти е бил на косъм от гибелта, само че един случай не може да не помни.

Лекарите едвам избавят живота на баретата на няколко пъти, последната интервенция изиграва огромна роля за решението му да смени службата си.

„ Ходих до оня свят и оттова прати ме в пъкъла да видя адовите страдания, няма логичност в тази работа, тъй като аз всеки ден бях в пъкъла при тъгите и страданията. Всеки ден се сблъсквах с нещастията на обраните, на изнасилените.
Та някой глас се чу, който сподели там като бях горе – тоя ще ми служи, единствено това разбрах. Имаше и други думи, само че разбрах тоя ще ми служи”, споделя Богдан Арабаджиев.

Тогава нещо в него се трансформирало, почнал да оказва помощ в една от локалните църкви в Лясковец. На черква ходел постоянно и преди този момент, любовта към вярата помни от своята баба, която била мощно вярваща.

След като потвърждава че е корав във вярата си е ръкоположен за дякон. Вече 18 години се грижи за храм „ Свети Никола ". Днес е благополучен, споделя че да бъде свещеник е разумното продължение на земния му път и че в този момент, както и преди задачата му е да оказва помощ на хората.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР