След 30-ия ден на протести срещу правителството София отново осъмна

...
След 30-ия ден на протести срещу правителството София отново осъмна
Коментари Харесай

Три кръстовища в София отново са блокирани

След 30-ия ден на митинги против държавното управление София още веднъж осъмна с три блокирани кръстовища. Възпрепятствано е придвижването по "Орлов мост ", пред Софийския университет и в така наречен триъгълник на властта. Блокадите се появиха ден откакто полицията отстрани палатковите лагери на трите основни кръстовища, както и тези в други градове на страната, и предизвести, че няма да допусне наново блокиране на придвижването.

На пл. „ Независимост “ палатков лагер още веднъж блокира придвижването по бул. „ Цар Освободител “. Палатките са ситуирани по този начин, че кола за спешна помощ или кола със специфичен режим на придвижване могат да преминат.

Пред Ректората няма палатки – протестиращите са създали заграждение от кашпи и пейки.

Най-плътна и с най-голямо наличие е барикадата на "Орлов мост ". Осигурен е кулоар за прекосяване на коли за спешна помощ и други коли със специфичен режим на движени. Там още веднъж има построена укрепление - от кашпи, пейки и контейнери за отпадък.

Заради блокадите още веднъж има промени в маршрута на градския превоз. Промените са оповестени на уеб страницата на Центъра за градска подвижност.

От Столична дирекция на вътрешните работи оповестиха на брифинг, че няма арестувани при снощните антиправителствени митинги в София.

Главен контрольор Красимира Стоядинова уточни, че събралите се жители нощес на "Орлов мост " са почнали да построяват барикади - протестиращите са вързали кофи за боклук една за друга и са преместили пейки върху пътното платно. Според нея прегражденията попречват прекосяването на коли за спешна помощ, пожарни и други транспортни средства със специфичен режим. Стоядинова посочи, че недоволстващите изрично са отказали да беседват с полицията.

Тя твърди, че са почнали да събират камъни и стъклени бутилки, като жителите са коментирали сред тях, че ще ги употребяват, в случай че бъдат атакувани или дойдат нежелани на митинга жители.

От Столична дирекция на вътрешните работи обявиха, че предстоят нови диалози с хората, а задачата е да се възвърне публичният ред.

"СДВР почита правото на митинг на всички, само че призоваваме митингите да бъдат мирни и да се преценяват със законовите наредби ", акцентира Стоядинова.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР