След 30-годишна възраст производството на колаген и еластин в кожата

...
След 30-годишна възраст производството на колаген и еластин в кожата
Коментари Харесай

6 съвета как да се грижим за сухата кожа през зимата

След 30-годишна възраст производството на колаген и еластин в кожата стартира да понижава, приблизително с 20%, което води до дехидратация, поява на бръчки, сухота и лющене при всеки вид кожа. Ритуалът за грижа за кожата 30+ през зимата включва 6 значими правила.

Нежно разчистване на кожата

Не се мийте със сапун. Той има алкален състав, който поврежда хидролипидната тога на кожата. В взаимозависимост от вида й, е добре да употребявате или хидрофилно, или еликсир, или мицеларен разтвор. Всеки от тези артикули нежно и без да нарушава защитната тога отстранява мастноразтворимите замърсители:, себум, слънцезащитни артикули.

Като втора стъпка използвайте средство. За да почистите зрялата през зимата, изберете да вземем за пример кремообразен гел, който не включва натриев лаурил сулфат – нормално този съставен елемент е измежду първите пет позиции в листата на съставките, точно с негова помощ се образува пяната. И колкото повече се разпенва продуктът за разчистване, толкоз по-вреден е той за кожата.

Не забравяйте да тонизирате кожата

Използвайте, подобаващ за вашия вид кожа – той възстановява pH салдото ù след контакта с вода. Термалната вода без високо наличие на соли е съвършена като тоник. Избирайте артикули с високо наличие на селен и микроразпръскване.

Ако харесвате класическия тоник, тогава обърнете внимание на състава му: потърсете следните съставни елементи в него – Aloe Barbadensis Extract, Serine, Alanine, Arginine, Tocopherol, Arnica Extract.

Използвайте серум или есенция

Тези артикули съдържат подхранващи кожата растителни масла и богати на антиоксиданти екстракти, които защищават кожата от сухота и дехидратация. Във формулировките потърсете следните съставни елементи: пептиди, витамин С, морски водорасли, фитовъзстановяващи масла, слънчогледово масло, екстракти от оризови трици, пшеничен зародиш,, масло от камелия и таману, масло от авокадо, масло от вечерна иглика.

Ако кожата има признаци на неврогенно инфектиране (еритематозни петна, чувство за парене и изтръпване след излизане на открито, разширена капилярна мрежа, местни възпаления), изберете серуми или есенции с екстракти от бергавия, овес, джинджифил и фармацевтична лайка, бисаболол, ниацинамид, витамин РР, В3, дестилат от корен на японски офиопогон, масло от култивиран чай.



И още...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР