След 30 години най-сетне държавата започна реална война срещу олигарсите.

...
След 30 години най-сетне държавата започна реална война срещу олигарсите.
Коментари Харесай

В. Симеонов: След 30 г. държавата започна реална война с олигарсите

" След 30 години най-накрая страната стартира действителна война против олигарсите. Тези, които минаваха безметежно, като цепелини, през всяка власт, са в пандиза. Ударът против Цветан Василев струваше 3.4 милиарда на страната. След това беше нанесен тежък удар и против Васил Божков. Сега следва удар против Валентин Златев ". Това съобщи в ефира на „ Неделята на NOVA ” водачът на НФСБ Валери Симеонов.

Той бе безапелационен, че държавното управление не би трябвало да ръководи със боязън, че може да настъпи нечий интерес. И поздрави с настъпването на „ нов стадий в българската политика всички, ангажирани с проверяващите дейности и смелите законодателни решения ”.

Симеонов дефинира като „ добър и самоуверен ход ” предлагането за основаване на Държавна петролна компания. Според политика това ще докара до „ разтрошаване на действителен от десетилетия монопол върху разпространяването на горива у нас ”.

" Собственикът на „ Лукойл България ” Валентин Златев мина безпроблемно през всички политически държавни управления у нас - за мен това е случай на слепване на икономическата с политическата власт, известно с термина " олигархия ". Ще бъде доста потребно да има още една верига бензиностанции, която да предлага горива на ниски цени. А всички, които търсят под вола теле и споделят, че страната иззема бизнеси, ще попитам: " Означава ли това, че страната няма право да има и държавни лечебни заведения? " Ако не бяха те, България по какъв начин щеше да се оправи с ковид? ”, запита Симеонов.

Според него картел на пазара на горива у нас има. Имало и „ незаконен сговор сред крайните търговци ”. " Лошото е, че може да се приказва и за прочут скрит план сред изпълнителната власт в исторически проект и „ Лукойл ” ", добави водачът на НФСБ. И акцентира, че евентуално още идната седмица „ законът, който ще разбие монопола ”, ще влезе в Народно събрание за първо четене.

" И Божков, и Златев са генетично свързани с Българска социалистическа партия. Сега по телевизионните студия шетат всякакви мастити икономисти от групата на Българска социалистическа партия от Народното събрание и приказват за хазарта, сякаш това е тяхно дело и идея. А същите тези хора са дали своят вот закон за хазарта, в който напълно инцидентно се пропуща облагането с налог на лотарийните игри ", разяснява още Симеонов. Той бе безапелационен, че обвиненият предприемач Васил Божков няма да се върне самичък в България, а ще бъде върнат с белезници. Обществото пък не би трябвало да се вълнува от мнението на който и да било нарушител, счита още Симеонов.

Той разяснява и словесните престрелки сред „ Дондуков ” 1 и „ Дондуков ” 2. " Президентът значително обезличи своя пост и това е някаква традиция в българския политически живот. Напомня ми на часовниците с кукувички, при които птичката се демонстрира на всеки час и споделя „ ку-ку ”. Лошото е, че някой различен дърпа синджира с топуза, който върти механизма. А още по-лошото е, че кукувичката не кука на прецизен час. Може би по този начин вижда той предизборната си акция за идващ мандат ”, съобщи Симеонов.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР