След 30 години държавата най-после започна истинска война срещу олигарсите.

...
След 30 години държавата най-после започна истинска война срещу олигарсите.
Коментари Харесай

Симеонов: Държавата най-после започна война с олигарсите

След 30 години страната най-сетне стартира същинска война против олигарсите. Знакови имена, които минаваха безметежно като цепелини през всяка власт, в този момент са в пандиза. Това съобщи съпредседателят на " Обединени патриоти " и водач на НФСБ Валери Симеонов пред Нова телевизия.
Симеонов поддържа тезата си, изреждайки имената на Цветан Василев, Миню Стайков, Ветко и Маринела Арабаджиеви, Васил Божков и други.
Когато страната е единна, няма кой да се опълчи на тази мощ. Няма по-голяма мощ от страната, безапелационен е водачът на НФСБ. Той поздрави за смелостта проверяващите органи и депутатите и прикани медиите и обществото да отдадат дължимото на този развой.
Според Симеонов влизането на страната на пазара на горива е самоуверен и верен ход, който е потребен за страната и обществото, защото щял да разбие дългогодишния монопол в производството и разпространяването на горива.
Ще бъде доста потребно на пазара да има още една верига, която предлага горива на ниски цени. Той съпостави бензиностанциите с държавните лечебни заведения, изиграли основна роля в сполучливата битка с разпространяването на ковид.
По думите му страната щяла да има малко, само че доста знаково присъединяване на пазара на горива, което да докара до намаляване на високите цени. " Когато страната продава гориво с 50-60 стотинки по-ниска цена на бензиностанциите, това е разтрошаване на монопол ", уточни Симеонов. Същото важало и за намесата на страната в данъчните хранилища, което подсигурило достъп до тях на нови, по-малки търговци.
Симеонов още веднъж атакува някогашния началник на " Лукойл България " Валентин Златев, че минал безпроблемно през всички досегашни държавни управления и го дефинира като олигарх.
Политикът упрекна огромните велики бензиностанции в картел, защото цените им били съвсем еднообразно високи и с 50-60 ст. на литър над цените на горивата на едро. " Картел има, в това няма никакво подозрение ", безапелационен беше Симеонов и добави, че дълги години страната също е взела участие в този картел.
По думите му олигархията употребила избрани закони, с цел да унищожи дребния бизнес и да го докара до банкрут. Това се случвало и в горивата, и в хазарта, и в други браншове.
Според него всички упрекнати олигарси били генетично свързани свързани с Българска социалистическа партия. " Сега по телевизионните студия шетат всякакви мастити икономисти от групата на Българска социалистическа партия от Народното събрание и приказват за
хазарта, сякаш това е тяхно дело и идея. А същите тези хора са дали своят вот закон за хазарта, в който напълно инцидентно се пропуща облагането с налог на лотарийните игри ", разяснява още Валери Симеонов.
Той похвали актуалната ръководеща коалиция за смелостта и сериозните триумфи в битката с олигархията. " За 30 години никой не се е опитал да подхване такава борба. Срещу кой от тези свръхбогати хора е имало някакви дейности досега? Всяко държавно управление ги приема като даденост, преценява се с тях, обслужва ги, всеки парламент им гласоподава комфортни закони ", посочи политикът.
" Първите удари против монополните схеми, които се постановат посредством законите и властта, нанесохме в този момент – след влизането на патриотични обединения в ръководството ", акцентира Симеонов.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР