След 3 годишно прекъсванепоради пандемията с Ковид-19 в Областна администрация

...
След 3 годишно прекъсванепоради пандемията с Ковид-19 в Областна администрация
Коментари Харесай

Областният съвет по туризъм във Видин поднови работата си

След 3 годишно прекъсванепоради пандемията с Ковид-19 в Областна администрация Видин, Областния съвещателен съвет по туризъм организира свое съвещание.

При разкриване на срещата, регионалният шеф Огнян Асенов означи, че в област Видин има голям брой туристически обекти и потребление на техния капацитет ще докара до икономическото развиване на района.

На съвещанието бяха дискутирани тематики, свързани с присъединяване на общините от област Видин в 39 – та интернационална туристическа борса „ ВАКАНЦИЯ & СПА 2023 “, която ще се състои в гр. София, в интервала 15-17 февруари 2023г., изпълнявани и бъдещи планови и капиталови планове в областта на туризма в общините Белоградчик и Видин, както и плануваните паралелки, в областта на туризма, за образователната 2023/2024г.

В 39 –тото издание на интернационалното туристическо ревю, област Видин ще бъде показана с щанд на Община Видин, където ще бъдат показани главните туристически обекти на града.

Областният съвещателен съвет по туризъм продължи с разискване на бъдещи планове, свързани с туризма в обособените общини от област Видин.

На съвещанието стана ясно, че е в развой на реализация план на Община Белоградчик за пещера „ Магура “, финансиран от Програмата за трансгранично съдействие България - Сърбия 2021-2027.

До актуалният миг е сменено осветлението и компрометираните от влага парапети, като следва избор на компания реализатор за разработване на мултимедийни артикули за виртуална обиколка на пещерата.

В община Видин е в развой на привършване план „ Реставрация и акомодация на Синагога – Видин в туристически обект Културен център „ Жул Паскин “. Този туристически обект, в комбиниране със средновековната цитадела “Баба Вида “ се чака да бъде привлекателен център за посетителите на града. Обслужването на културния център ще се реализира от Общинския културен институт.

Членовете на съвета, разискаха и въпросите, свързани с обезпечаване на локални екскурзоводи за туристите и пасажерите на круизните кораби, неналичието на координирана реклама на туристическите обекти, нуждата от засилена медийна и рекламна акция, нуждата от създаване на нови туристически артикули и други

Представителите на професионалните гимназии, които обезпечават с фрагменти туризма в региона споделиха, че за новата образователна година са планувани паралелки, с настоящи специалности, постоянно търсени на пазара на труда. Отчетен бе проблем с обезпечаване на стажуване на учениците, заради индиферентност на локалния бизнес.

В умозаключение регионалният управител- Огнян Асенов изрази вяра за сполучлива реализация на плановете и плануваните начинания и регистрира нуждата от зачестяване на съвещанията на Съвета, с оглед разискване и решение на наболели проблеми в бранша.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР