След 3-годишно отсъствие от сцената певицата София се завръща с

...
След 3-годишно отсъствие от сцената певицата София се завръща с
Коментари Харесай

Певицата София представя новата си песен, тя пак е по музика на Момчил

След 3-годишно неявяване от сцената певицата София се завръща с нова ария, озаглавена " Пътят към теб``. По традиция музиката е дело на Момчил Колев ( " Клас ", Дони и Момчил), а текстът е на Лина Шишкова.

Тя ще бъде показана на 16 април в кино " Култура " в София, улица " Сан Стефано " 22 от 20:00 часа. Там на мини-концерт от към час публиката ще може да се наслаждения на най-хубавото от творчеството на София, както и да се срещне и поговори с нея.

" Стилът на песента звучи като нещо от 90-те години на предишния век, ранните 2000-ни. Тъй като музиката е дело на Момчил, разумно да е доста покрай стила му. Въпреки това е по-динамична, има го загатването и на ню уейва. Песента носи много по-различна сила от предходните ми части. Текстът е на Лина Шишкова, която с изключение на текстописец е и чудесна актриса. С нея имам няколко части към този момент и считам, че се стиковаме доста добре ", разяснява пред OFFNews София.

Предпосленият сингъл на певицата, " Сбогуваме се постепенно ", който също е по музика на Момчил Колев и по текст на Александър Петров, сграбчи третото място на състезанието " Златна лира ". Въпреки това радиостанциите отхвърлят да го завъртят, тъй като баладата не е задоволително комерсиална
 Певицата София: Все още съм това същинско момиче, вярващо в положителното все пак  „ Лельо, всички в класа слушат чалга и споделиха, че съм тъп “
Според София, в България от дълго време е настъпила така наречен модел на американската чалга, който мощно пречи на развиването и популяризирането на качествените създатели у нас, които съществуват, макар че не се приказва доста за тях.

" Американската чалга са еднодневки, не съм съгласна с посланията, които се насочат от 15-годишни момиченца, които наподобяват – скърбя, че ще го кажа – като порнозвезди в ефира. Не, че в Америка това не се случва, само че за какво би трябвало да го копираме тук ", пита, София.


Тя добавя, че другото неприятно нещо в родната музикална сцена е това, че малкия екран се е трансформирала в най-голямото поле за изява на музикантите и артистите, само че по метод, който изкривява културата. Вместо да творят музика, те вършат шоу: " Всякакви телевизионни формати излязоха, всеки се стреми или да е жури, или да взе участие в тях. Музиката към този момент не е изкуство, а шоу ".

Въпреки това в България към момента има изключителни песни и актьори, които работят в мелодичния жанр от 90-те и ранните 2000-ни години, когато е било златното време на българската музика, съгласно нея.

" Имах потребност да кажа нещо с тази ария, не да се продавам и да стана известна. Ясно ми е, че няма занапред да подчинявам родната и международна сцена, само че не това е най-важното на музиката. Тя е метод да изразиш себе си и да срещнеш хора, които те схващат и правят оценка това, което вършиш. Затова моята цел е да се върна към клубната сцена, където в действителност е същинският живот на музиканта. Където ти можеш да имаш досег до хората и да видиш от първа ръка по какъв начин те реагират на творчеството ти ", добавя София.

Тя разкри, че има материал за цялостен албума с Момчил, само че към момента са надалеч от концепцията за основаването им, защото това не е самоцел за тях. Въпреки това сигурно в скоро бъдеще ще чуем нови взаимни части от тях.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР