След 3 години пауза днес легендарният влак Ориент Експрес пристига

...
След 3 години пауза днес легендарният влак Ориент Експрес пристига
Коментари Харесай

След 3 години пауза: Ориент Експрес пристига във Варна днес

След 3 години пауза през днешния ден именитият трен " Ориент Експрес " идва във Варна. След като премине границата с Румъния, влакът ще дойде на гарата в Русе в 13,05 ч. и ще отпътува към Варна в 13,55 ч.

Луксозната комбинация от 15 вагона, пътуваща по маршрута Париж - Истанбул, ще дойде на жп гарата в морската столица в 17,40 ч. Там ще престои над 3 часа, след което в 21,15 ч. ще потегли към Турция, оповестява " Морето ".

БДЖ ще се погрижи за обслужването на влака на българска територия, което включва обезпечаването на локомотиви от граница до граница, зареждане с вода в избрани гари и осъществяването на наложителните механически инспекции и спирачни проби от инспектор вагоните в някои гари по маршрута на влака.

За последно историческият влак, разказан от Агата Кристи, спря във Варна на 27 август 2019 година Тогава в него пътуваха 91 пасажери от 12 националности. Те бяха посрещнати с обичайните за България питка и сол, след което бяха поети от туроператори за към тричасова разходка из Археологическия музей и резиденция " Евксиноград ".

През последните две години поради Коронавирус пандемията 6-дневното странствуване от Париж до Истанбул не се състоя.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР