След 3 години на реставрация музеят на Porsche постави на

...
След 3 години на реставрация музеят на Porsche постави на
Коментари Харесай

"Порше" намери, реставрира и показа най-старото 911 за първи път

След 3 години на реституция музеят на Porsche сложи на видно място следващото си украшение – най-старото 911, което компанията има. Автомобилът към този момент е изцяло кадърен да излезе на пътя, само че Porsche ще го изложат на показ в музея си за феновете на марката от 14 декември до 8 април.

Червеният автомобил е създаден през 1964 година - един от първите на спортния модел 901. Точно 50 години по-късно Porsche намира този скъп автомобил, купува го и го връща в онази форма, в която е бил преди време. Само няколко седмици откакто стартира производството им през есента на '64-а, купето се постанова да бъде преименувано от рекламна позиция от 901 на 911. Всички коли до този миг са брандирани като 901, само че продадени като 911. И точно такова откри Porsche.



А по какъв начин стана това? Находката е открита през 2014-а от немски ефирен екип. Журналистите намират два модела 911 от 60-те години на предишния век. След отправено питане към музея на Porsche излиза наяве, че едната от двете коли е с шаси номер 300.057 – един от редките коли, основани преди преименуването на модела. Музеят на Porsche взема решение да купи и двете коли на цена, дадена от самостоятелен специалист.



Един от главните фактори за покупката пък е фактът, че и двата автомобила в никакъв случай не са били реставрирани, което значи, че Porsche са можели да ги върнат в достоверния им вид. Отнема им три години усърдна работа. Двигателят, трансмисията и интериора са поправени с елементи от самия автомобил, като това е бил и лайтмотивът на плана – колкото е допустимо по-малко съставни елементи да бъдат заменяни.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР