След 3 дни България избира президент и парламент. Този избор

...
След 3 дни България избира президент и парламент. Този избор
Коментари Харесай

Вигенин: Идва време за разум

След 3 дни България избира президент и парламент. Този избор може да се трансформира при започване на нов интервал в развиването на страната, белязан със непоклатимост и предвидимост, стопански напредък и обществен напредък, действителна народна власт, одобряване на върховенството на закона, промяна на институциите, тъй че да служат на жителите. Не по-малък обаче е рискът да затънем още по-дълбоко в блатото на политическата рецесия, която се развива редом със здравна, икономическа и връхлитаща ни обществена рецесия.

По кой път ще тръгнем, зависи от два фактора - на кого ще дадат преимущество българските жители и ще бъде ли политическата класа на нужната висота, с цел да отговори на провокациите на времето, в което живеем.

Българска социалистическа партия сподели по какъв начин би трябвало да се работи в такива сериозни обстановки и се надяваме в новия парламент повече обединения да възприемат метода, който приложихме в 46-ото Народно събрание.

Първо, диалозите сред парламентарните обединения отвън ГЕРБ и Движение за права и свободи би трябвало да стартират незабавно след изборите. Разговорите да бъдат за политика, като се търсят допирни точки в три аспекта най-неотложните ограничения и приемането на бюджета за 2022 г.; краткосрочни ограничения с небосвод една година; средносрочни политики и промени за мандата от четири години.

Второ, на база общите цели да се образува болшинство, което ще подсигурява избора на държавно управление и ще бъде парламентарна опора за провежданата политика. Идеята за плаващи болшинства катастрофира тежко в 46-ото Народно събрание и би трябвало да бъде изоставена дефинитивно.

Трето, на база общите политики и обезпечената парламентарна поддръжка да се стигне до лъчение на кабинет, чиято формула и състав са въпрос на политически договаряния. При всички случаи в него би трябвало да са показани посредством специалисти и/или посредством политически фигури партиите, които образуват парламентарното болшинство, с цел да няма подозрения кой носи отговорност за ръководството.

Разговорите би трябвало да се водят намерено, в Народното събрание, пред очите на българските жители, а не скрито и по офиси. Дошло е време да се ръководи дружно с жителите, а единственият метод това да стане е, в случай че имат цялостна и директна информация.

Към днешна дата виждаме значително прояви на популизъм, опълчване, празни лозунги, граничещи на моменти с детско отношение към проблемите. След три дни обаче на всичко това би трябвало да се постави край. На напред във времето би трябвало да излязат разсъдъкът и отговорността към хората и страната.

Българска социалистическа партия е подготвена за този миг. Не единствено тъй като имаме най-хубавата стратегия - изпълнима и съобразена с най-важните проблеми и потребности на хората, само че и тъй като към този момент се доказахме като открит, предвидим и постоянен политически сътрудник. Вярвам, че от ден на ден гласоподаватели осъзнават какъв брой значимо е парламентарната група на Българска социалистическа партия в идващото Народно заседание да бъде по-голяма, с цел да може да се трансформира в дирек на идващото ръководство. Подкрепата за " Българска социалистическа партия за България " с номер 33 е поддръжка за сигурност, непоклатимост, за рационални и работещи решения в идващите 4 години.

Бел.ред.
Уважаеми читателю,
14 ноември 2021 година ще е неповторим ден, когато ти ще гласуваш по едно и също време за съответен човек (мажоритарен избор на президент) и за лист от хора (подбрани от и правилни на задкулисието нови депутати).
Усещаш ли разликата?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР