След 3-дневно издирване откриха жена, изчезнала в планината. 66-годишната Василка

...
След 3-дневно издирване откриха жена, изчезнала в планината. 66-годишната Василка
Коментари Харесай

След 3-дневно издирване откриха жена в безпомощно състояние - изчезнала в планината

След 3-дневно търсене откриха жена, изчезнала в планината. 66-годишната Василка е в неопределеност от 19 юли.

Тя била във вила в столичния квартал “Сеславци”. Вместо да се върне в дома си в Челопечене, объркала посоките и се озовала чак при Своге. След 72 часа без храна и вода дамата е открита на 40 километра от мястото, на което е била в началото.

На 19 юли, към 23 часа, Василка звъни на щерка си Ралица, с цел да й каже, че е сама в гората край Сеславци.

“Каза, че й пада батерията, че се прибира към Челопечене, да й оставя ключовете, с цел да може да се прибере в къщата”, споделя Ралица.

Това е последният им диалог. От тогава Ралица няма връзка с Василка.

Жената пробва да се свърже с приятелите на майка си, с които е била на вила в Сеславци. Тогава излиза наяве, че след скандал тя си е тръгнала. На 20-ти сутринта Ралица отива в полицията, с цел да подаде сигнал. Започва акция по издирването на 66-годишната жена.

Полицаи от 5-то РПУ, дружно със чиновници на гражданска отбрана и пожарната, търсят дамата, само че без триумф. Издирването продължава и на 21-ви със чиновници на престъпна полиция. За последно телефонът на Василка е засечен от клетките на мобилния оператор на повече от 30 километра от Сеславци - в региона на свогенското село Огоя.

“Гледахме по стъпките в калта на къде се е движила, имахме 3 хипотетични маршрута, направихме 3 групи” изясни Христо Йорданов - 5 РПУ-София. Той не крие, че са се усъмнили, че ще намерят дамата жива. Заедно с униформените по следите на майка си потегля и Ралица. След 72 часа като по знамение намират дамата жива. Василка била в шубраци, покрай поток, в изцяло безпомощно положение. Тя не знаела нито по кое време, нито по какъв начин се е озовала там. От там Василка е превозена в болница, предава nova.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР