След 3 часа дебати в правната парламентарна комисия проектът за

...
След 3 часа дебати в правната парламентарна комисия проектът за
Коментари Харесай

Поправките на антикорупционния закон няма да влизат със задна дата

След 3 часа диспути в правната парламентарна комисия планът за екстрени промени в антикорупционния закон, касаещ гражданската конфискация, мина на второ четене, само че с промени. Вносителят Данаил Кирилов самичък отдръпна част от предложенията си, съобщи кореспондент на
Отпадна текстът за периодите на инспекциите на Комисията за портиводействие на корупцията и лишаване на нелегално добито имущество КПКОНПИ. Основанието е, че тече процедура по по този въпрос във Върховен касационен съд и бе преценено, че е по-добре да се изчака тълкувателното решение на съда дали периодите са инсттруктивни или преклузивни. Така първият параграф на законопроекта бе признат отчасти (без текста на алинея 7). Ако са инструктивни периодите нарушаването им не води до преустановяване на делата.
„ Съдът може да се произнася в границите на много години, а на нас ни се споделя: в случай че с един ден изпуснете периода, в случай че е преклузивен – край. Няма значение, че това лице е нелегално забогатяло, че има 50 офшорки в чужбина, за които единствено с цел да ни отговорят партньорските служби лишава 7 – 8 – 9 месеца, даже една година, което изчерпва периода “, разясни ръководителят на КПКОНПИ Пламен Георгиев.
Данаил Кирилов отдръпна и предлагането законът да влезе в действие със задна дата – от 23 януари 2018 година, поради афишираните предразсъдъци в обществото.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР