След 28 години Горан Благоев напусна БНТ. Това обяви самият

...
След 28 години Горан Благоев напусна БНТ. Това обяви самият
Коментари Харесай

Горан Благоев напусна официално БНТ

След 28 години Горан Благоев напусна Българска национална телевизия. Това разгласи самият той във фейсбук. За разрива с управлението на медията се знаеше от дълго време. По националната телевиция към този момент има ново религиозно предаване, което пое ролята на "Вяра и общество ", водено до момента от Благоев.

Журналистът не спести рецензиите си към генералния шеф и ръководител на УС на Българска национална телевизия Емил Кошлуков.

"От през вчерашния ден към този момент не съм чиновник на Българска национална телевизия. След 28 години и половина споделих "Довиждане "на институцията, която ме построи като експерт. Направих този избор с цялостната увереност, че там където стартира да господства примирението, безхарактерността, посредствеността аз повече не мога да имам място. Изминалите три месеца ми дадоха да схвана по какъв начин са се чувствали неуместните персони след девети септември 1944 година Благодаря за това признание на Кошлуков и лакеите му. Няма по какъв начин обаче да им благодаря за едно натрапчиво възприятие, което до момента не съм изпитвал по коридорите на Сан Стефано - възприятието, че се намирам в някаква мутренска среда. Това до момента не е било в Българска национална телевизия ", описа искрено Благоев.

"Както се знае на този свят безконечен е единствено Бог. Ние сме преходни - нашето престояване в Българска национална телевизия също ", уточни още той.

Благоев обаче е признателен за професионалния опит, насъбран в Българска национална телевизия. Благодари и на сътрудниците, с които е работил.

"Тръгвам си с любов към всички сътрудници които остават и нямат различен избор с изключение на да търпят кошлуковизацията на Българска национална телевизия, към сътрудниците които би трябвало да търпят подлостите и лъжите на този човек и лакеите му, тъй като нямат опция да отида другаде. Тръгвам си обаче и с болежка към тези сътрудници, които през тези минали три месеца демонстрираха своето безгръбначие и ласкателство към мощните на деня! То неизбежно спомага за затъването на Българска национална телевизия в тресавището в което тя се намира. Дано не я удавите напълно сътрудници, тъй като отговорността за това ще бъде ваша, а не на Кошлуков който по този начин и не разбра какво е Българска национална телевизия и каква би трябвало да бъде. Непротивенето на злото е съпричастност на самото зло ", продължава още Горан Благоев.

И загатва: А къде ще продължа професионалния си път - ще ви споделя при идната ни среща. Бог да благослови и приятелите, и враговете!
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР