След 25 дни коледна ваканция, народните представители се събраха на

...
След 25 дни коледна ваканция, народните представители се събраха на
Коментари Харесай

С турнир по надлъгване започна новата сесия на парламента

След 25 дни коледна почивка, народните представители се събраха на работното си място. Наложи им се да избират нов министър, тъй като Нено Димов е в ареста. Емил Димитров-Ревизоро към този момент е част от кабинета „ Борисов 3 “ със задача да се оправи с водната рецесия освен в Перник, само че изобщо. И той даде обещание.
В началото на сесията парламентарните сили обявиха целите си.

От името на ГЕРБ ръководителят на парламентарната група Даниела Дариткова бе безапелационна, че предварителни избори са невъзможни, както и че изборните правила и модела на финансиране на партиите би трябвало да се трансформират, тъй като доверието в политическите обединения било доста ниско и това рушало демокрацията.

Българска социалистическа партия съобщи, че Борисов ръководи неприятно, моделът е сгрешен и кабинета трява да си върви.

Движение за права и свободи предизвести, че нароилите се проблеми би трябвало да бъдат решени, преди да настъпи парламентарната рецесия.

" Обединените патриоти " пък пласираха тезата, че не държат да са в ръководството, само че ще стоят там, с цел да не пристигна Движение за права и свободи на власт.

„ Воля “ на Марешки, която сякаш била опозиционна партия, също съобщи, че предварителни избори няма да има, тъй като ръководещите трябвало да си изпълнят уговорките.

Всички тези изявления бяха нещо като шампионат по надхитряне. Просто нещо да се каже, да се отбие номера.

Българска социалистическа партия показва предпочитание да смъкна Борисов, само че знае, че не може да го направи. Просто си дава кураж.

ГЕРБ са сигурни, че няма да има предварителни избори, само че техните дейности и провали водят право натам. Количествените натрупвания водят до качествени промени - би трябвало да го наят. Дариткова обаче сподели и една истина: доверието в политическите обединения е доста ниско. Прогнозата й, че това би трябвало да се промени до лятото няма да се сбъдне, тъй като ГЕРБ към този момент не може да ръководи процесите и води страната в неправилната посока. Освен това демокрацията не се разрушава, тъй като е разрушена от дълго време. Още в зародиш.

Движение за права и свободи предизвестява за парламентарна рецесия. Само че тя е реалност. И те са една от аргументите за нея.

Патриотите в едно изречение вместиха две неистини. Първата е, че не желали да са в ръководството. Това е анекдот. И втората, че в случай че излезели от властта на мястото им щяло да се настани Движение за права и свободи. Милите, Движение за права и свободи и в този момент е на власт и даже някои от министрите от патриотичната квота са тяхно предопределение. Това към този момент не е анекдот.

Твърдението на „ Воля “, че са съпротива също е анекдот. Виц е и наличието й в Народното събрание.

Не е загадка, че политиците не обичат откровеното говорене. Но най-малко да имаха малко повече въображение. С тези семпли клишета наскърбяват и публиката, и жанра „ разкриване на сесия след дълга отмора “.

Фрог нюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР