След 2020 година 90 процента от работните места ще изискват

...
След 2020 година 90 процента от работните места ще изискват
Коментари Харесай

90% от работните места след 2020 г. ще изискват цифрови умения

След 2020 година 90 % от работните места ще изискват цифрови умения. Това разяснява през днешния ден във Варна европейският комисар по цифровата стопанска система и цифровото общество Мария Габриел, която взе участие в полемика за цифровото бъдеще на Европа и ролята на цифровизацията за развиването и растежа на районите. В Европейски Съюз през днешния ден доста малко хора имат цифрови умения, а към момента 169 милиона европейци нямат съществени цифрови умения.

Цифровизацията е част от всекидневието ни и тя трансформира безусловно всичко, сподели още Габриел. Според нея, цифровизацията носи доста изгоди в чисто стопански проект, тъй като е тласък и за насърчаване и на електронна търговия. Самата цифровизация има и своята тъмна страна, тя носи доста риск от още повече обществено изключване, по тази причина мой първи приоритет са цифровите умения, разяснява еврокомисарят.

Според нея, тематиката за киберсигурността ще продължава да е повече от настояща, тъй като това не са единствено персонални данни, а всичко, което е сериозна инфраструктура. По тази причина е доста значимо Европейски Съюз оптимално бързо да завърши тази тематика, тъй като предлагаме нова, мощна кибер организация - ENISA, с повече финансов и човешки запас, изясни Мария Габриел. По думите й за първи път се предлага и механизъм за съгласуваност сред страните членки при положение на широкомащабна офанзива. Габриел уточни, че се предлага и основаването на центрове за изключителни достижения, като в тях ще се влага в човешката експертиза.

Еврокомисарят сподели, че над 17 000 общини от целия Европейски Съюз са се записали за финансиране на планове за безвъзмезден обществен безжичен интернет. По думите й България е на едно от първите места, като са регистрирани над 200 общини. Тя изясни, че при първата покана за 1000 ваучера в границите на секунди са получени 5000 регистрации. Много бързо ще продължим към идната стъпка - да уведомим първите 1000 общини и надлежно да помислим на фона на това огромно искане какво още може да се направи, с цел да удовлетворим желанието на общини да се включат, заключи Габриел.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР