След 2020 г. пускат тикет системата за градския транспорт в

...
След 2020 г. пускат тикет системата за градския транспорт в
Коментари Харесай

Дебитните карти стават билети за рейса

След 2020 година пускат билет системата за градския превоз в София


С въвеждането на билет системата за градския превоз в София ще можем да използваме дебитните си карти като документи за пътешестване. След като платим за услугата, информацията се запомня посредством приложение на мобилния ни телефон или на чипа на картата. Така с картата или телефона си ще може да се чекираме в наземния превоз и метрото.

Системата ще разреши билетите да станат електронни и за тях да може да се заплаща освен в брой, само че и през телефон, компютър, кредитна и дебитна карта, заяви шефът на Центъра за градска подвижност Христиан Петров. Когато пасажерът заплати, ще получава QR код на мобилното си устройство, който ще се ревизира от контрольорите.
Ще бъде отстранено и неудобството, когато сменяме няколко транспортни средства, да купуваме няколко билета. Системата ще разреши това да стане с един билет. Не се знае още, обаче, дали хората ще бъдат таксувани на база на времето, прекарано в превоза или на дистанцията.

Хартиените билети ще се запазят. Старата и новата системи ще действат и дружно 6 месеца. След това перфораторите стават експонати в Музея за история на София. Хартиените билети ще се запазят и след въвеждането на нововъведението, само че ще са от нов тип.

Прогнозната стойност на системата е 88 млн. лева и ЦГМ ще я изплаща 10 година Тя ще проработи най-рано през 2020 година Комисия на Столичната община и ЦГМ преглежда 10-те предложения и ще избере реализатор до 3 месеца.
1 млн. души дневно употребяват градския превоз в София. За 2018 година ЦГМ е планувало 120 млн. лева доходи от транспортни документи. През 2016 година приходите са били 91 млн. лева, а през 2017 година са нарастнали на 105 млн. лева поради продажба на повече абонаментни карти.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР