След 2008 г. се направиха всички възможни регулации и изисквания

...
След 2008 г. се направиха всички възможни регулации и изисквания
Коментари Харесай

Първа банка обяви кредитна ваканция в България. Хампарцумян: Банките нямат интерес да удушат клиентите си

След 2008 година се направиха всички вероятни регулации и условия към финансовия бранш, с цел да не се повтори тогавашната рецесия. И тя не се повтаря. Сега просто спусъкът на рецесията е друг – пандемия. Това разяснява финансистът Левон Хампарцумян в ефира на bTV тази заран, представен от economic.bg. 

Според него секторът в Европа е квалифициран за тежки години, въпреки и те да не са доста ясно дефинирани. Банките и финансовите услуги обаче са инфраструктура, която ще би трябвало да се преструктурират, като това ще се случи в по-тежки години от предходните 6-7 на комфорт. 

Хампарцумян увери, че физически банките ще работят, защото “няма никаква причина да не работят ”. Той въпреки всичко предложи колкото се може повече транзакции да се вършат онлайн и мобилно, с цел да не се постанова физически контакт и скупчване.

По мотив решението на Първа капиталова банка да даде “кредитна почивка ” на клиентите си и опция да отсрочат заплащанията си, Хампарцумян разяснява: “Не мисля, че има банка, която в последна сметка зависи от добруването на клиентите си, да желае да и ги удуши ”. 

Банките няма да задълбочат казуса, счита той и изясни. Според него всяка ще откри свои способи, поради личната си комерсиална политика, по какъв начин да реагира в сегашната обстановка. Някои може да подхващат стъпки за отсрочване на заплащания, други за гратисни интервали и пр. 

“Банките обичат да подстригват, не да дерат кожите ”, счита и Красимир Дачев. Според него след два месеца ще се описват вицове за този вирус. “Промени има и те са неизбежни, само че не са толкоз трагични. Странно е това хиперболизиране на казуса. Просто би трябвало да сме по-мобилизирани и да изпълняваме всичко, което ни се подрежда ”, счита той. 

“Ако един бизнесмен чака държават да му реши въпросите, по-добре да се откаже от тоя поминък ”, разяснява Дачев. съгласно него решението е в ръцете на бизнеса – “просто би трябвало да се активизираме малко повече, а ние не сме ”. 

 

PETEL.BG приканва жителите към успокоение! Следвайте инструкциите на Националния действен щаб за битка с ковид. Информирайте се единствено от достоверни източници на информация!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР