След 2001 г. има разни модификации на ИК и клауза

...
След 2001 г. има разни модификации на ИК и клауза
Коментари Харесай

Полк. Миронов пред 7/8 TV: У нас има хора с по 2-3 самоличности

След 2001 година има всякакви модификации на ИК и уговорка за дописване. Всеки може да се появи с документ за идентичност в която и да е секция и да каже " желая да гласоподавам тук " и го вписват. По данни на ЦИК на изборите през 2014 година са дописани над 68 000 души в описите. През идващите изключителни парламентарни избори са дописани 166 000 души. Това сподели пред 7/8 TV полк. Георги Миронов. Той разкри по какъв начин още през 1999 година е видял в Германия законно издадени сред 5 и 12 документа за идентичност на едно и също лице. В случая е ставало дума за проститутки, изгонени от страната с черен щемпел, само че завръщащи се със легален документ с нова подправена идентичност. Това е механизмът на по този начин наречените " лица фантоми ", които попадат в изборните описи.

" При " мъртвите души " е по-сложно. Такова разбиране не съществува. Анализирал съм данните от последните 25 година на ГРАО. Починал човек без смъртен акт продължава да живее за закона, само че това са към 1%. По-скоро " мъртви души " няма ", разяснява полк. Миронов.

Той сподели, че общественик, който към този момент не е сред живите му е разкрил, че у нас има хора с по 2-3 самоличности, които взимат надлежно по 2-3 пенсии.

Целия диалог с полк. Миронов гледайте във видеото:



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР