След 20 години режимът на севернокорейският лидер Ким Чен-ун може

...
След 20 години режимът на севернокорейският лидер Ким Чен-ун може
Коментари Харесай

До 20 години режимът в Северна Корея може да рухне

След 20 години режимът на севернокорейският водач Ким Чен-ун може и да го няма, и то не заради външни дейности или протест, а заради вътрешни промени, свързани с новите генерации.

Това твърди представен от Агенция Франс Прес някогашен севернокорейски върховен посланик, избягал в чужбина. "Смятам, че 10 години е прекомерно малко време, с цел да падне режимът, само че нямам доверие Ким Чен-ун да може да се задържи още 20 години ", сподели пред медии в Токио някогашният заместник-посланик на Северна Корея във Англия Тхе Йон-хо. "Ако пребивавам още 20 или 30 години, мисля, че тогава ще мога да се върна в страната си ", изрази вяра Тхе, напуснал дипломатическия пост с риск за живота си през август 2016 година

Тогава той бяга от Северна Корея със фамилията си, а Пхенян го афишира за нарушител. Дезертьорството на дипломати от ранга на Тхе Йон-хо е нещо изключително рядко, отбелязва Агенция Франс Прес. "Не считам, че в скоро време може да избухне национален протест или да бъде подхванато каквото и да било военно начинание за свалянето на Ким Чен-ун, само че чакам повече от обновяването на поколението. Близкото обграждане на Ким е на възраст сред 60 и 80 години и смяната може да настъпи, когато тези ветерани си отидат. Когато тези генерали се пенсионират и на власт дойдат днешните 30-, 40- или 50-годишни хора, не съм уверен, че те ще не престават да споделят идеологията на Ким Чен-ун. Дори съм сигурен, че ще му кажат "довиждане ", съобщи някогашният посланик.

Тхе сподели също, че не има вяра на изявленията в печата, че севернокорейски висши представители са били екзекутирани след неуспеха на втората среща на върха сред Ким Чен-ун и американския президент Доналд Тръмп във Виетнам през февруари. Според него по-вероятно е те да са били наказани на по няколко месеца трудов лагер надалеч от столицата. "Ако Ким Чен-ун трансферира напълно отговорността за неуспеха върху другите, би унищожил престижа си като началник, и той доста добре знае това ", акцентира Тхе.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР