След 20 години никоя военна операция няма да може без

...
След 20 години никоя военна операция няма да може без
Коментари Харесай

Deutschlandfunk: НАТО провежда изпитания с подводни дронове

След 20 години никоя военна интервенция няма да може без потреблението на подводни безпилотни системи, написа Deutschlandfunk, като се базира на думите на Андреа Бел-Милър, който управлява създаването на дронове във Военноморски сили на Съединени американски щати.

Изданието оповестява, че редица страни от НАТО в този момент организират взаимни тествания на морски дронове край крайбрежията на Португалия: преди всичко, дроновете са проектирани да улесняват търсенето на морски мини, написа "Поглед инфо ".

"Дронът наподобява като дребна подводница, продълговата, с витло в задната част на корпуса, дребна антена за връзки и датчици в профил ", Deutschlandfunk цитира Йохан Байер от центъра на НАТО за противоминна отбрана.

Заедно с сътрудници от няколко други страни от алианса, Байер организира тествания на безпилотни апарати край крайбрежията на Португалия, предопределени да улеснят търсенето на морски мини.

Както написа изданието дроновете са в положение да сканират повърхност от 100 морски благи. Спускат се от кораба във водата. След потапянето те непрестанно предават данни за своето местонахождение и положение на повърхността.

Дроновете вършат подводни фотоси. След връщането на устройствата на борда, тези изображения се преглеждат от екипа.

„ Тези подводни апарати могат да бъдат във водата в продължение на доста часове. Те са в положение да работят под лед и в доста горещи води. Изображенията, които са снимали, могат да бъдат изтеглени и оценени на компютърен екран. “, споделя лейтенантът на Военноморски сили на Съединени американски щати Харисън Грант.

По този метод човешкият фактор ще играе все по-маловажна роля в противоминната отбрана, отбелязва Deutschlandfunk, само че към момента е невероятно изцяло да се изостави. Очаква се обаче в бъдеще дроновете да могат да поддържат връзка между тях и да обменят своите данни.

Освен това НАТО създава системата Janus, която би трябвало да се трансформира в нещо като „ подводен Wi-Fi “. Според изданието тази система ще може да обезпечи връзка сред другите принадлежности и апарати, употребявани от страните от съюза.

Според Андреа Бел-Милър, който управлява създаването на безпилотни летателни апарати на военноморските сили на Съединени американски щати, след двадесет години никоя военна интервенция не може да се организира без потреблението на такива системи.

„ Знаем, че нашите съперници вършат същото и би трябвало да се подготвим да отблъскваме офанзивите на безпилотни устройства. Бъдещите войни ще се водят по друг метод. “, отбелязва Бел-Милър.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР