След 20.00 ч. се очаква да започне тази вечер дебатът

...
След 20.00 ч. се очаква да започне тази вечер дебатът
Коментари Харесай

Председателят на ЕНП сред защитните на България в дебата тази вечер

След 20.00 ч. се чака да стартира довечера дебатът в пленарна зала в Европейския парламент по проекторезолюцията за върховенството на закона в България. Това е първият случай, откогато страната ни членува в ЕС , в който ще бъде обсъждана и гласувана обособена резолюция за България.

По правилник, право на изявления по време на дебата довечера имат предварително избраните от своите парламентарни групи депутати. От парламентарната група на Европейската национална партия, член на която е и ГЕРБ, ще говорят председателят на ЕНП Манфред Вебер, българският евродепутат Андрей Ковачев, който е зам.-председател на групата, Роберта Мецола - координатор на Комисията по цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи и българският евродепутат Андрей Новаков. От Прогресивния алианс на социалистите и демократите ще приказват ръководителят на комисията по цивилен свободи Хосе Лопес Агилар и Елена Йончева, която инициира внасянето на тематиката в дневния ред на Народното събрание дружно с сътрудника си евродепутат Радан Кънев. 

Позициите остават поляризирани сред бранителите на резолюцията, каквато беше призната в сегашния й тип от комисията по цивилен свободи предходната седмица - това са левите сили в Европейския парламент и техните съперници отдясно, съобщи БНР.

А в това време, ръководителят на ЕНП Манфред Вебер е провел диалог през днешния ден с българския министър председател Бойко Борисов, стана ясно от негов пост в туитър. 

" Хубав разговор с Бойко Борисов за България през днешния ден. Оценката на Еврокомисията за върховенството на закона беше обективна, показвайки, че има потребност от усъвършенствания. Въпреки това държавното управление е напреднало по доста тематики, което го приближава до еврото и Шенген.

Уважение за протестиращите, само че постоянните избори през март ще решат ", приключва Вебер.

blockquote class= " twitter-tweet " >

Good talk with on Bulgaria today. rule of law assessment was fair, showing improvements are needed. However, government has advanced on many topics helping it towards. Protesters are respected but ordinary March elections will decide.

— Manfred Weber (@ManfredWeber)
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР