След 2 години от инцидента край Своге, продължава да има

...
След 2 години от инцидента край Своге, продължава да има
Коментари Харесай

2 г. след катастрофата край Своге: Има и други опасни участъци по отсечката

След 2 години от случая край Своге, продължава да има рискови сектори по пътя София - Мездра. Цялото трасе е дълго 82 км. Заради рехабилитацията на права край Ботевград в мометна трафикът в сектора е доста натоварен. От АПИ считат, че пътят е в положително експлоатационно положение, специалисти предизвестяват, че Пътната организация няма пари за сигурност на придвижването и това е причина за нови произшествия.
За случая край Своге, в който починаха 20 души, а други бяха ранени, са упрекнати водачът на рейса и още 5-ма специалисти, отговарящи за поддържането на пътя. Оказа се, че в износващият слой на асфалта вместо натрошен камъм има варовик, а самостоятелна експертиза на прокуратурата потвърди, че рейсът се е движил с 13 км над допустимата скорост. Участъкът беше рехабилитиран от " Трейс груп холд " 2 години преди случая. От там обясниха, че ремонтът им е признат без забележки. След злополуката обаче те ремонтираха още веднъж правата. Заради нещастието с поста си се разделиха трима министри.
 Година след злополуката в Своге, крие ли още рискове пътят? Година след злополуката в Своге, крие ли още рискове пътят?
Година след злополуката край Своге, където починаха 20 души, делото не може да влезе в съда. За причиняване на гибел по непредпазливос...
Пътувам всеки ден към София, камъни падат от свлачищата, придвижването е доста интензивно, сподели гражданин на Своге пред BTV.
След 2 години единственото нещо с което можем да се похвалим е, че подобрихме разговора с институциите. Този път емного дълъг и има други сектори, които не престават да са рискови. Основната причина, съгласно мен,е че АПИ не разполага с бюджет за сигурност и този бранш е недофинансиран, счита специалистът Диана Русинова.
Според шефа на АПИ Георги Терзийски " поправки се правят единствено на сектори с компрометирана настилка или други детайли " - " секторите в неприятно положение се ремонтират неотложно ". " Мога да заявя, че той е в положително експлоатационно положение, без значение от трафика, поради пренасочените тежкотоварни коли. Не е подходящо сега да приказваме за финанси, само че ние поддържаме пътя в експлоатационно положение. В мометна ремонтите към Ботевград продължававт и тук нямаме опция за ремонт. ", изясни още той.
" Към момента по оценка на специалистите на Института ппо пътища и мостове – този сектор е в положително положение, в това число и износващият слой. ", акцентира още веднъж той.
" Ако не се съблюдават условията за скорост е допустимо да се стигне до ПТП, само че се надявам то да няма такива последствия като преди 2 години. ", сподели Терзийски.
 От Трейс имат вяра, че следствието на злополуката край Своге ще стигне до истината От " Трейс " имат вяра, че следствието на злополуката край Своге ще стигне до истината
В позиция, изпратена до медиите, от " Трейс Груп Холд " АД декларират, че поддържат своите сътрудници, които са взели участие в рехабилитацията на...
Стефка Григорова – една от оживелите, която изгуби брачна половинка си в пътия случай, се надява това да бъде последния подобен драматичен случай на пътя. “Умолявам всички властимащи, дано създадат по този начин, подобен случай в никакъв случай да не се случва. Виновните – осъдени строго.Това да бъде образец – по какъв начин да се движим на пътя, по какъв начин да реагираме. “
" Усетих внезапно клатене, полюшване на автобуса. Паника у хората, дори някой извика – обърнахме се. Бяхме в насрещната лента. Пак споделям, не считам, че водачът караше бързо. Не мога изрично да пнасоча обвинявания към някой съответно – за мен случаят е съвкуност от злокобни условия. автобусът просто се плъзгаше. ", акцентира тя.
Да бъдат виновни всички. Парите не носят благополучие, животът е значим, сподели Григорова.
 
 
 АПИ: 360 м от пътя край Своге не отговарял на условията АПИ: 360 м от пътя край Своге не отговарял на условията
" В сектор от 360 метра от пътя съставът на асфалтовата примес не е отговарял на одобрената рецептура. Няма замяна на документи по случ...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР