След 2 години неуспешни опити да стартира проекти за прокарване

...
След 2 години неуспешни опити да стартира проекти за прокарване
Коментари Харесай

Covid-19 спасява правителството от загуба на европари

След 2 години несполучливи опити да започва планове за пробутване на широколентов интернет в селата и непрекъснати оправдания, че процедурата буксува поради изглаждане на " елементи " с служители от Държавна организация за електронно ръководство, министерството на земеделието се е отказало от тези вложения. То небрежно е трансферирало европарите за интернет към бюджета на помощите “на калпак” за фермери поради Covid-19.

Освен от плановете за интернет, пренасочени са и средства от ограничения за млади фермери, от планове на предприятия, произвеждащи храни и от най-малките стопанства, които търсят поддръжка, с цел да могат да се запазят на пазара. Това стана ясно от питане на Mediapool от кои ограничения на Програмата за развиване на селските райони(ПРСР) са обезпечени общо 54.3 млн. евро (106 млн. лева.), с които ще се обезщетяват загуби на фермерите от пандемията.

Детайлната разбивка показва, че 55% от общо 54.3 млн. евро, планувани за Covid обезщетенията, идват точно от буксуващата мярка за интернет. От нея са взети 30 млн. евро.

Другите 19.9 млн. евро са от мярката за така наречен полупазарни стопанства. От европарите за предприятията в храните се пренасочват 1.5 млн. евро, и още 3 млн. евро са взети от известната като “Млад фермер” мярка. От земеделското министерство настояват, че това са освободени и недоговорени средства.

Дяволът е в детайлите
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР