След 2 г. ще знаем до колко тя ще е

...
След 2 г. ще знаем до колко тя ще е
Коментари Харесай

Акад. Богдан Петрунов: След 2 години ще знаем дали е ефективна ваксината срещу COVID-19

" След 2 година ще знаем до какъв брой тя ще е ефикасна. Има разнообразни подходи при производството на . Най-разпространената е вкарване на изкуствено основана РНК в индивида, другата - е вкарване в организма на незлокачествен вирус, претрупан с информацията за вируса. И двата метода имат слаби и мощни страни. В Европа има 4 ваксини. " Това сподели в изявление за Българска национална телевизия алергологът акад. Богдан Петрунов.
По думите му не може да се заключи по какъв начин имунизацията ще работи на хората с автоимунни болести - артритни, множествена склероза.
 Говорителката на ЦИК няма отговор по какъв начин ще гласоподават хората под карантина Говорителката на ЦИК няма отговор по какъв начин ще гласоподават хората под карантина
Не можем да отговорим по какъв начин ще гласоподават хора под карантина към този момент, ще се смисли за това, в случай че пандемичната конюнктура продължи. Това сподели...
" До какъв брой имунизацията ще работи е решение на експерта, който лекува съответния болен. Няма противопоказания, само че имунизирането зависи от лекуващия доктор. Да изчакаме до 29 декември, с цел да забележим по какъв начин Европейската лекарствена комисия лицензира имунизацията против . Децата са изключени от имунизиране към този момент - ще има ли ваксина за децата, следва да се взема решение. ", добави още той.
" В Съединени американски щати огромна част от лекарите са отказали да се ваксинират, тъй като за създаването на една ваксина са нужни години, с цел да се потвърди, че тя е безвредна. Първото, което би трябвало да потвърдим, че тези ваксини са безвредни, " разяснява акад. Петрунов и добави:
" Ние не знаем тази ваксина какво ще прави - ще ни защищити от заболяване, от гибел или ще ни пази от разпространяване на инфекцията. "  
Акад. Петрунов добави, че " имунизацията има огромно значение. Дори 50% да има успеваемост имунизацията, тя ще способства за построяването на групов имунитет. Няма да може да създадем групов имунитет без ваксина. Ваксините ще могат да се съхраняват до следващата година, в случай че не се яви разновидност на вируса. Ако се имунизираме в този момент, идната година може да изчакаме да се направи последваща ваксина. Ще имаме ли втора ваксина следващата година или по-догодина " попита реторично Петрунов.
 Няма болничен от 14 дни единствено при антигенен тест, удостовери член на УС на Лекарския съюз Няма болничен от 14 дни единствено при антигенен тест, удостовери член на УС на Лекарския съюз
Общопрактикуващите лекари в България сме малко като Сизиф – бутаме един камък по баира, тъкмо се оправяме, идва идващ камък и б...
Според него " изменчивостта на вируса е безспорна. Има над 15 хиляди разновидности на вируса. Има избрана категория хора с генетичен бекграунд, която основава положителни благоприятни условия за разпространяване на вируса. Кръвната група също има значение. "
" Има още 4 ковид, които предизвикват простуда. Руснаците си направиха ваксина, няма оповестени резултати. Китайците имат 4 ваксини. В Русия също стартира приложението, те вършат и втора ваксина. Няма съществени научни данни и от двете страни за успеваемостта на имунизациите. ", сподели още той.
Акад. Петрунов разясни още, че когато човек е болен не би трябвало да приема имуностимуланти:
" Когато сте здрав, не пречи да се пият имуностимуланти. Трябва да укрепим имунната система, когато сме здрави. Вит. С основава причина за тромбози, стига приемът да не надвишава 1 г/ден. При се повреждат кръвоносните съдове. "
 Акад. Петрунов: Не се вършат задоволително проби у нас Акад. Петрунов: Не се вършат задоволително проби у нас
Очевидно от данните на НОЩ се вижда затихване на епидемията. Но броят на инфектираните зависи и от броя на изследваните - колкото повече...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР