След 2 данъчни ревизии, които продължиха почти 2-3 години, екип

...
След 2 данъчни ревизии, които продължиха почти 2-3 години, екип
Коментари Харесай

НАП и прокуратурата погнаха Иван Костов

След 2 данъчни проверки, които продължиха съвсем 2-3 години, екип на Национална агенция за приходите стигна до неуместното изказване, че мои и на брачната половинка ми обилни парични средства не са наши, макар че сме ги  декларирани като заеми пред Сметната палата и в никакъв случай не са предизвиквали някакъв проблем. Това съобщи някогашният министър председател Иван Костов пред bTV във връзка с инспекция на Национална агенция за приходите, обект на която са той и неговата брачна половинка.

Костов сподели, че обект на проверката са средства, с които неговото семейство е закупило земя в Добруджа. „ Ние сме заявили в Сметната палата в тези години 262 хиляди лв. заем на моята брачна половинка и 235 хиляди лв. мой заем “, сподели Костов, като разясни, че разполага с докумнети, които по неоспорим метод демонстрират, че парите са на неговото семейство.

Бившият министър председател видя връзка сред следствието на Национална агенция за приходите и идните локални избори.

„ Ревизията без да обясни значими обстоятелства и условия ще стигне до извода, че би трябвало да ни таксува с налози за личните ни пари в изключително огромни размери. Това ще даде мотив на прокуратурата да оповести пред обществеността, че стартира разследване. Връзката с локалните избори е едно съвпадане. Последния отчет на данъчната проверка излиза в средата на Август. Сроковете за възражения, за излизане на облагателния акт и за влизането му в действие водят цялата тази история в средата на изборната акция. “ разяснява Костов.

„ Това прави връзката сред моят персонален проблем и изборната акция, тъй като ще даде опция на прокуратурата да работи против човек, за който те са обедени, че стои зад „ Демократична България “ и зад митингите против избирането на господин Иван Гешев за основен прокурор. Очевидно това е връзката, която ще бъде търсена. “, сподели още някогашният министър председател, като добави, че се надява изпълнителния шеф на Национална агенция за приходите Галя Димитрова и нейният заместител Пламен Димитров да се срещнат с обстоятелствата и да не разрешат данъчната организация да бъде употребена за предизборни цели за политическа акция.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР