След 1989-а година се премахнаха някои символи на предишния строй.

...
След 1989-а година се премахнаха някои символи на предишния строй.
Коментари Харесай

Росен Барчовски: Нека уважаваме паметниците, но само да не стърчат над главите ни!

" След 1989-а година се отстраниха някои знаци на предходния строй. Най-знаковите бяха в центъра на столицата ни, това значи и на страната ни. Петолъчката, която стърчеше над целия град, мавзолеят с мумията, който беше в сърцето на същата тази столица. Голям писък беше и за двете, унищожавала се националната памет, историята. Преживяхме някак си ", показа Росен Барчовски - националният баскетболен селекционер на България.

Бившият състезтезател на ЦСКА и наследник на един от именитите ни баскетболисти - Цвятко Барчовски, постоянно има позиция по публичните и обществени тематики.

И в този момент той не пропусна да изрази позиция, касаеща Паметника на Съветската войска и демонтажа му.

Ето какво показа още Барчовски в профила си в обществената мрежа Facebook:

" Дойде време и на още един комунистически знак - шмайзерът, стърчащ над паметниците на основателите на страната ни, над националните ни будители, над тези на Ботев и Левски, над този на Вазов. Над тези на Евлоги и Христо Георгиеви. И на още десетки хиляди български герои.

Не ви ли е позор да жалите за непознати знаци? Защо никой от вас не изиска монументи на Хан Аспарух, на Цар Борис Първи, на Св. Св. Кирил и Методий, на Ботев, Левски, да се издигат над всички нас? Наистина да стърчат над нас. Защо, бе?

Никой рационален човек не желае тези знаци на предходния ни строй, на историята ни, да бъдат унищожени. Нека бъдат сложени с нужното образование и почитание на специфични места, дано бъдем човечни. Но, бога ми, единствено да не стърчат над главите ни! ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР