След 19 опита инвитро семейство от Велико Търново сбъдна мечтата

...
След 19 опита инвитро семейство от Велико Търново сбъдна мечтата
Коментари Харесай

Мечтите се сбъдват! Семейство от Търново си има бебе след 19 опита ин витро

След 19 опита инвитро семейство от Велико Търново сбъдна фантазията си да има бебе. Били са нужни 15 години, с цел да се появи дребната Ивайла на бял свят.

За Дарина Чилева 4 март е най-щастливият ден в живота ѝ – денят, в който става майка. Борбата за нея и Красимир стартира преди 15 години, когато след дълги опити излиза наяве, че би трябвало да се намесят експерти.

„ Всичко стартира през 2004 година, когато се запознахме с колегата ми. На много по-късен стадий разбрахме, че имаме проблем, диагностициран през 2009 година И от този момент стартира нашата по-усилена битка, с цел да се появи детенце в нашето семейство ”, описа Дарина.

Ивайла се ражда с помощта на донорска яйцеклетка.

Д-р Веска Кайрякова, която е следила бременността на Дарина, изясни, че при пациентките по донорска стратегия се обръща по-голямо внимание на тяхното психическо положение.

„ Да могат по-лесно да преодолеят целия стрес. Имайки поради дългите години в очакване, това е нещо напълно ново за тях. По принцип всички са доста обезпокоени, само че ние се стремим да им вдъхваме религия, да им дадем сили да преодолеят каквото и да се случва ”, изясни доктор Кайрякова.

Малката Ивайла ще се прибере вкъщи навръх 8 март. „ Пожелаваме си единствено да е здрава ”, безапелационна е Дарина.

Щастливата майка предизвиква всички като нея да се борят за фантазията си да имат дете.

Източник: btvnovinite.bg

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР